h

Nieuwe wethouders aan de slag

14 mei 2014

Nieuwe wethouders aan de slag

Wijk bij Duurstede - Onder grote belangstelling zijn dinsdagavond de nieuwe wethouders benoemd. Ook werd het coalitieprogramma toegelicht en besproken. Na de benoeming van Jan Burger als wethouder werd ook het nieuwe SP-raadslid Corrie de Groot aangesteld. “We gaan nu gewoon weer aan de slag. Met een nieuwe fractie van vijf leden, de grootste in de gemeenteraad, en met een wethouder die de afgelopen jaren heeft bewezen dat anders besturen daadwerkelijk mogelijk is,” aldus fractievoorzitter Jeroen Brouwer.

Vlnr: Jan Oechies, Corrie de Groot, Jeroen Brouwer, Jan Burger, Sjoerd Uitslag en Hans Pouw

Formateur Jaap Jongejan lichtte het akkoord tussen SP, GroenLinks, PCG en PvdA toe. De titel ‘Wij(k) voor elkaar, samenleving en gemeente samen sterk’ maakt duidelijk hoe de nieuwe coalitie tegen het besturen van de gemeente aankijkt. Jan Burger sprak als coalitieleider zijn waardering uit over de sfeer waarin de onderhandelingen hebben plaatsgevonden: “Er is hard gewerkt en we hebben een mooi akkoord van vier partijen”. Burger noemde de grote veranderingen die er aankomen bij het besturen van de gemeente: ”Samen met onze inwoners en organisaties gaan we vorm geven aan dat beleid”.

De net geïnstalleerde wethouders Hans Marchal, Wil Kosterman en Jan Burger

Jan Burger, Wil Kosterman (wethouder namens GroenLinks) en Hans Marchal (wethouder namens de Protestants Christelijke Groepering) hielden vervolgens een ‘pitch’ over hoe zij tegen hun functie en werkzaamheden aankijken. De vrijgevallen plek binnen de SP-fractie vanwege de benoeming van Jan Burger als wethouder, werd direct ingevuld door Corrie de Groot. De nieuwe wethouders en de raadsleden kunnen inderdaad weer volop aan de slag!

Burgemeester Tjapko Poppens feliciteery SP-raadslid Corrie de Groot

Reactie toevoegen

U bent hier