h

Eerste kersenmandjes uitgedeeld

9 juni 2016

Eerste kersenmandjes uitgedeeld

Foto: Jan Burger

Cothen - Vandaag werd bij de kersenboomgaard Vernooy aan de Groenewoudseweg het eerste kersenmandje uitgedeeld aan mensen die bij Reinaerde werkzaam zijn. SP-wethouder Jan Burger was hierbij aanwezig. Hij feliciteerde het kersenbedrijf en prees hen voor de wijze waarop ze met de participatiemaatschappij bezig zijn. “Het is mooi om te zien dat ze samenwerken met een zorgorganisatie en daarbij ook zorgen dat mensen met een zorgvraag aan het werk kunnen,” aldus de wethouder.

Foto: Jan Burger

De komende weken breekt de kersenpluk weer aan.

“De bomen zitten vol en de eerste kersen beginnen al mooi rood te worden. Kortom, voor veel mensen wordt het weer erg leuk om hier te zijn. Ik hoor nu al mensen vragen wanneer de pluk weer begint en wanneer ze hier terecht kunnen. Ook mooi om te zien is dat er een regionale kersenkrant is uitgegeven. Zo zetten we de Kromme Rijnstreek op de kaart en zorgen we er voor dat er steeds meer mensen hierheen komen om te genieten van de prachtige omgeving en de vele activiteiten die hier plaatsvinden,” liet de SP-er nog weten.

Over ongeveer een week begint de kersenpluk weer en kunnen de mensen terecht in onder meer de boomgaard aan de Groenewoudseweg 18 in Cothen.

“En natuurlijk kunnen ze dan ook terecht in het kersenmuseum om de geschiedenis te beleven van dit mooie bedrijf dat bijna honderd jaar bestaat,” besluit de wethouder.

Reactie toevoegen

U bent hier