h

ZORGEN AFWIKKELING ENERGIETOESLAG

10 maart 2024

ZORGEN AFWIKKELING ENERGIETOESLAG

Waar blijft de terugbetaling van teveel betaalde voorschotten energienota’s aan bewoners met blokverwarming? Veel inwoners van de romeinenbaanflats vragen zich af wanneer zij de afrekening van de rekeningen uit 2022 krijgen. De Wijkse SP stond er afgelopen zaterdag met haar kraam. ‘Woonin heeft de uitbetaling al meerdere keren uitgesteld. Nu willen we hen wel aan de belofte houden om in deze maand het te veel betaalde geld terug te krijgen’, legt Ron Meinema namens de socialisten uit.

Net als menig ander betalen huurders voorschotten voor diverse rekeningen. Het is aan Woonin om een eventueel te veel betaald bedrag terug te storten. Nu was er in 2022 met veel stijgende rekeningen veel te doen om de zogenaamde blokverwarming, zoals de romeinenbaanflats die hebben. ‘Simpel gezegd gaat het hier om een groot systeem waar huurders op aangehaakt zijn. Zij kunnen met hun eigen verwarming dan bepalen hoe warm ze het in huis hebben’, vat Meinema samen.

De SP hoorde al eerder van klachten over het laat uit betalen van te veel betaald budget. ‘Het gaat hierbij niet om enkele tientjes, maar vaak om honderden euro’s. En dat terwijl Woonin de toeslag voor deze blokverwarming al maanden binnen heeft. We horen zelfs dat diegene die te weinig hebben betaald al in november vorig jaar de rekening kregen. Ophalen gaat blijkbaar sneller dat teruggeven. Onder het motto samen staan jullie sterk zijn we hier dus bezig.’

De tientallen reacties tonen aan dat er nog niets gebeurd is. Duidelijk is dat Woonin ergens maart of april het geld zou uitbetalen. De SP staat de huurders bij om de druk op te voeren. ‘Er is wederom gezegd dat dit gaat gebeuren. Nu echt doen, anders komen we met de huurders het geld halen. Zeker met alle andere plannen die Wooning hier heeft zal zij echt beter moeten gaan communiceren. Anders komt ook hier de klad in, net als bij het terrein van het Wijkhuis. En daar zijn de belangen voor meer sociale woningen te groot voor. Wordt tijd dat Wooning zich dat realiseert’, eindigt Meinema.

Reactie toevoegen

U bent hier