h

Bluesrock domineert Catch-Up Rockpodium

16 oktober 2015

Bluesrock domineert Catch-Up Rockpodium

Foto: Gert de Heus

Wijk bij Duurstede – Op zaterdag 24 oktober is de rhythm en bluesband The Caverns de afsluitende act van Catch-Up Rockpodium. “In deze band speelt de Wijkenaar Jos van den Hoven gitaar en saxofoon. We hebben dus weer lokaal muzikaal talent op het programma staan. The Caverns speelt covers,” vertellen de organisatoren Gert de Heus en Elton Wollenberg.

Bad Looking Trouble uit Utrecht is volgens Wollenberg een band met veel potentie. “Dit bluesrock vijftal heeft een erg strakke sound. Ze spelen covers van onder andere Stevie Ray Vaughan en Gary Moore,” aldus de organisator.

Desert Kings openen de avond. “Zij spelen stevige bombastische rauwe alternatieve rock, desert rock met een vleugje stoner rock. Queens of the Stone Age is de bekendste band die dit genre vertolk,” licht De Heus toe.

In 2007 begon De Heus met het organiseren van het rockpodium: “Als raadslid van de SP wilde ik lokaal en regionaal muzikaal talent de kans geven op te treden. Door de landelijke bezuinigingen op cultuur hebben veel zaaltjes de deuren moeten sluiten, waardoor de bands veel minder optredens kunnen doen dan voor die bezuinigingen. Catch-Up bleek een succes te zijn. De vijftiende editie al weer!”

Catch-Up Rockpodium begint om 20.30 uur in het Muziektheater Tom Van Ginkel in de Rijnstraat. Dj Erik Hartman, bekent van het radio 90fm programma. "De mannen van maandag", zorgt voor de muzikale omlijsting. De entree bedraagt vijf euro.

Reactie toevoegen

U bent hier