Wijks Atelier bestaat 20 jaar
Wijks Atelier bestaat 20 jaar
Wijk bij Duurstede - December 1994 werd de Stichting Wijks Atelier opgericht en in het voorjaar van 1995 gingen de eerste cursussen van start in het Feuniksgebouw. Vanwege het twintig jarig bestaan werd afgelopen vrijdag, 1 mei, in het gemeentehuis het werk getoond van docenten. “Als je bedenkt hoeveel mensen er gebruik hebben gemaakt van het Wijks Atelier dan is dat heel bijzonder. Kunstzinnige vorming is belangrijk, als vrijetijdsbesteding of om stappen te maken in kunstbeoefening,” vertelde SP-wethouder Jan Burger de ruim 50 bezoekers.
Voorzitter René Borkus opende de tenstoonstelling en vertelde dat maar liefst 5.000 cursisten de afgelopen jaren gebruik hebben gemaakt van het Wijks Atelier. De stichting is een vrijwilligersorganisatie, maar werkt met professionele leerkrachten. Vervolgens werd ook nog een lezing gehouden over het belang van kunstzinnige vorming.
De afgelopen jaren wordt door het Wijks Atelier steeds meer ingespeeld op actuele thema’s, zoals Wijk 700, Loeren bij de Boeren, Ewoud ontmoet Elisabeth, Landschappen in Wijk. En binnenkort volgt de Ruysdael-Route, genoemd naar de Molen Jacob van Ruysdael. Op zaterdag 30 mei wordt er bij de Grote Kerk een Montmartre-markt gehouden, een kunst- en cultuurmarkt vanwege het 20-jarig bestaan.
Volgens Jan Burger is het Wijks Atelier ook belangrijk om onze inwoners mee te laten doen: “Te laten participeren zoals dat zo mooi heet tegenwoordig. Het leuke is ook dat het cursusaanbod zo veelzijdig is: van fotografie tot beeldhouwen met hout of steen. En zelf een cursus chinees schilderen behoort tot de mogelijkheden. En of het nu om ouderen of kinderen gaat, iedereen kan meedoen. Kortom, de vrijwilligers en docenten mogen trots zijn op wat ze de afgelopen jaren hier hebben gedaan.”
- Zie ook:
- Sport en Cultuur
Reactie toevoegen