h

SP wil heroverweging zwemverbod in nevengeul

15 februari 2015

SP wil heroverweging zwemverbod in nevengeul

Wijk bij Duurstede - De SP vraagt het Wijks College om het verbod om te zwemmen in de nevengeul van de Kromme Rijn te heroverwegen. “We hebben onlangs, net als het college, een lijst met handtekeningen gekregen van buurtbewoners uit de Nachtengaal. Hiermee laten zij zien in grote getale vóór een kleinschalige zwemvoorziening te zijn bij de Kromme Rijn. Ook de natuurontwikkeling moet blijven. En natuurlijk moeten er regels komen om overlast tegen te gaan. Maar waar een wil is, is een weg,” laat fractievoorzitter Jeroen Brouwer weten.

Volgens Brouwer maakt de brief met handtekeningen duidelijk dat volgens een duidelijke meerderheid van de omwonenden zwemmen in de geul moet kunnen. Ook wordt aangegeven dat de Vereniging Natuur en Milieu, als deskundige partij op het gebied van natuurontwikkeling, een verbod niet noodzakelijk beschouwd voor ontwikkelingen hier. “Eerder had de provincie al aangegeven dat zij de subsidie niet terug zal vorderen bij kleinschalig recreatief gebruik. Kortom, er lijken genoeg argumenten op tafel te liggen om het verbod om te zwemmen op deze plek te herzien,” laat het SP-raadslid weten.

De partij heeft al eerder gepleit voor realisatie van deze kleinschalige zwemgelegenheid. “Het is ideaal voor ouders met kleine kinderen. Zij kunnen hier namelijk op een veilige manier op zomerse dagen recreëren. Natuurlijk weten we dat het gebied op een bepaald moment te intensief werd gebruikt en er overlast is ontstaan. Door nadrukkelijk regels te stellen aan verkeerd gebruik en delen van het gebied af te zetten voor natuurontwikkeling, kan naar onze mening echter iedereen blij gemaakt worden,” legt Brouwer uit.

De SP vraagt het college of zij bereid is het verbod te heroverwegen en samen met de omwonenden en belanghebbenden door het opstellen van aanvullende regels hier invulling aan te geven. “Natuurontwikkeling, een kleinschalige plek  om te zwemmen voor ouders met kinderen en beperking overlast voor omwonenden, kan hier best met enige creativiteit samen gaan”, eindigt de fractievoorzitter

Reactie toevoegen

U bent hier