h

SP-rapport over flat Dirk Fockstraat overhandigd aan Volksbelang

22 februari 2015

SP-rapport over flat Dirk Fockstraat overhandigd aan Volksbelang

Wijk bij Duurstede - Het SP-rapport over de problemen die spelen bij de eerste flat in de Dirk Fockstraat is afgelopen week overhandigd aan woningstichting Volksbelang. Afdelingsvoorzitter Frans van der Tol voerde daarbij een gesprek met de directeur en betrokken medewerkers. “Een flink aantal zaken die door ons zijn aangehaald zijn door Volksbelang onderkent. We gaan er van uit dat er snel contact zal worden gezocht door de woningstichting met de bewoners en de problemen worden aangepakt. We zullen dat zeker blijven volgen,” aldus Van der Tol.

Foto: Jan Burger

“Verder kan ik melden dat de woningstichting met de gemeente om de tafel gaat zitten om te bezien of er toch geen nieuwbouw op deze plek kan worden gerealiseerd. Dat is heel goed. Belangrijk is verder dat er wat gedaan wordt aan het onderhoud van de flat. Dat zorgt voor gezondheidsklachten, bijvoorbeeld vanwege schimmel. Er zit bovendien asbest in de flat en de ramen zijn nog steeds van enkel glas,” vertelt de afdelingsvoorzitter van de SP.

Tenslotte blijkt dat de woningstichting ook aandacht geeft aan de klachten die komen over de renovatie van woningen aan de Brederodestraat. “Meerdere, vooral oudere bewoners hebben laten weten dat de periode van verbouw te lang duurt en dusdanig groot is dat het niet meer verantwoord is om hier tijdens de renovatie te blijven wonen. Hier had de woningstichting natuurlijk van te voren al goed naar moeten kijken. Het is belangrijk dat mensen daar niet blijven wonen als de gezondheid vanwege bijvoorbeeld de grote hoeveelheid stof en de bouwwerkzaamheden in het geding is,” besluit Van der Tol.

Reactie toevoegen

U bent hier