h

“Specials got Talent is echt bijzonder”

19 november 2014

“Specials got Talent is echt bijzonder”

Wijk bij Duurstede - “Soms maak je bijzondere dingen mee. Afgelopen zondag was dat het geval, toen ik in de jury mocht plaatsnemen in het Calypsotheater en daar voor de derde keer de talentenshow ‘Specials got Talent’ werd gehouden,” vertelt SP-wethouder Jan Burger. Het betrof een  programma met zang en dans voor jonge mensen met een verstandelijke beperking. “Voor een enthousiast publiek gaven zij zich helemaal en zongen zij liedjes van bekende artiesten of lieten zij zien wat dansen is,” aldus Burger.

De wethouder, die zelf ook een flink aantal jaren werkzaam is geweest in de zorg, benadrukt nog eens dat door zo’n talentenshow mensen met een beperking zich van een heel andere kant laten zien. “Zij tonen hun passie, laten zien wat ze voor hun geliefde voelen of hoe dankbaar zij zijn voor wat hun ouders of anderen doen en voor hen betekenen.”

Het publiek in het Calypsotheater was in grote getale opgekomen en er werd volop meegeklapt en gedanst in de zaal. Er werden liedjes gezongen van bekende artiesten als One Direction, Lady GaGa en Jan Smit. “En onze oud-burgemeester Guus Swillens vertolkte met een jongedame een muzikaal stuk op de piano en de hobo. Bij heel veel optredens kon je moeilijk op je stoel blijven zitten en dus deden we als jury regelmatig mee door te klappen en te dansen en een groot deel van het publiek deed dat ook. Zo was er een fantastische sfeer,” laat Burger weten.

Zijn partijgenoot Harold Hunneman, die ook in de jury zat, speelde de rol van burgemeester van Nederland. “Veel artiesten kenden hem en dan is het ontzettend leuk om te zien hoe ze dat duidelijk maken met opmerkingen en zelfs knipogen. Uiteindelijk kwamen we er als jury, bestaande uit Harold, Elly Pouw en ondergetekende, niet uit bij het bepalen van de drie beste optredens. Het waren allemaal winnaars en dus kreeg iedereen een beker,” vertelt hij.

Tenslotte benadrukt Jan Burger nog eens wat een goed initiatief dit is van presentatrice Simone Gijben en medebedenkster Nina de Ruiter. “En natuurlijk is het prachtig dat het Calypsotheater hieraan meedoet. “Alles bij elkaar was het een prachtige middag.”

Reactie toevoegen

U bent hier