h

Eerste paal geslagen voor nieuwe sporthal

28 september 2014

Eerste paal geslagen voor nieuwe sporthal

Wijk bij Duurstede - “Het is een lang proces geweest. Maar ondanks de economische crisis hebben we als gemeente vorig jaar het besluit genomen om een multifunctionele sporthal op Mariënhoeve te realiseren. Dat doen we van het budget dat nu nog in de sporthal in De Horden wordt gestoken. Ik wil alle volhouders feliciteren. Met name de mensen van Stichting Wijksport en turnvereniging Levitas,” vertelde SP-wethouder Jan Burger bij het slaan van de symbolische eerste paal van de nieuwe sporthal.

    

Dat gebeurde afgelopen vrijdag, zes weken nadat de kleedkamers van de oude hal werden gesloopt. Eigenlijk was het de laatste paal, want de afgelopen periode is er al hard gewerkt aan de voorbereidende werkzaamheden en deze week zijn er al vele tientallen palen de grond ingegaan. John Maas van Levitas draaide aan de knoppen van de heimachine en werd daarbij geassisteerd door Freek van Veenendaal van korfbalvereniging Viking en Jan Burger.

Op het bouwterrein sprak Arie Kauffman van Stichting WijkSport alle toehoorders toe. Oud voorzitter Wim van der Spek richtte ook nog enkele woorden tot de bezoekers. Na het heien verplaatste het gezelschap zich naar de bestaande omnihal voor een hapje en drankje. Het is de bedoeling dat de nieuwe multifunctionele sporthal na de zomer van volgend jaar wordt opgeleverd.

Reactie toevoegen

U bent hier