h

Derde groep zelfbouwers aan de slag in Langbroek

27 januari 2013

Derde groep zelfbouwers aan de slag in Langbroek

Langbroek - De derde CPO-groep (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) in de gemeente Wijk bij Duurstede start volgende week met het bouwen van woningen. Het is de tweede groep in Langbroek, die in de nieuwbouwwijk Oranjehof aan de slag gaat. Het gaat om een rij van acht woningen, die aan de zuidwest-zijde komen te staan van het multifunctionele centrum Oranjepoort. De toekomstige bewoners vierden afgelopen vrijdag dit heuglijke feit.

CPO Groep Langbroek

Wethouder voor volkshuisvesting Jan Burger feliciteerde de nieuwe bewoners. Op de plek waar de woningen gebouwd worden kwamen zij, samen met het bouwbedrijf en het ondersteunende team, in de sneeuw bij elkaar en dronken een glas champagne. Volgens SP-wethouder Burger is het bouwen in eigen beheer een enorm succes in de gemeente. “Dit is inmiddels de derde groep die daadwerkelijk aan het bouwen is geslagen. In Oranjehof zijn afgelopen maand zestien woningen van de eerste CPO-groep gereed gekomen.

In Cothen wordt eveneens volop gebouwd in de wijk De Kamp. Twee andere initiatieven (ook in Cothen en Langbroek) zijn met voorbereidende werkzaamheden gestart. En we zoeken op dit moment nog naar een bouwlocatie voor een mogelijke CPO-groep in Wijk bij Duurstede. Het succes van CPO is dat er woningen worden gebouwd die echt aan de wensen van de woningzoekenden voldoen. Je doet alle voorbereidende werkzaamheden bovendien samen met je toekomstige buren en uiteindelijk is het ook nog financieel aantrekkelijk.” De gemeente stimuleert en ondersteunt ook in de toekomst nieuwe initiatieven.

U bent hier