h

Rockend Muziektheater bij Catch-Up

15 mei 2012

Rockend Muziektheater bij Catch-Up

Catch-Up
WIJK BIJ DUURSTEDE – Ooit startte het idee aan de tekentafel van de SP. Met oud-raadslid Gert de Heus als architect wilden de socialisten een leuk low budget muziekevenement organiseren. Afgelopen zaterdag was al weer de achtste editie. En wederom was de het Muziektheater aan de Rijnstraat volgepakt. “Goede bands, met jong talent en oudgedienden en een geweldige sfeer maakten het voor ons weer een succes”, blikt De Heus terug.

Vijf bandjes stonden op het programma. Opener Biost werd pas enkele dagen voor de aftrap aan de lijst toegevoegd. De jongelingen trokken echter wel direct volk het Muziektheater in. “We dachten dat zij wel voor een lege zaal zouden spelen. Maar om acht uur was deze opeens al voor meer dan goed gevuld. Dat was dus een goed begin. En als je ze dan ook ziet spelen op hun debuut. Daar is Catch-Up voor bedoeld. Jonge bandjes die ervaring op kunnen doen, naast bands die weten hoe ze op een festival moeten spelen”, lacht De Heus.

Met de Utrechtse bands Chaoz en Baby Face Nelson en het Wijkse The OB’s schotelde de organisatoren het publiek onvervalste knallende rock n roll voor. De bands zette de volle zaal op stelten. De artiesten zelf vonden het top. “Deze week stonden we al in Eindhoven en Amsterdam, maar Wijk rockt! Ik kom graag nog eens terug op Catch-Up! Voor hen die niet kunnen wachten, onze CD is te downloaden via babyfacenelson.nl”, lacht zanger Abs Prednison van Baby Face.

De jongelingen van The Pillars, vorige weken ook al te zien op Koninginnedag, sloten het festival af. Hun mix van hardrock, britpop en stevige rock maakte de avond compleet. Jong en oud had zich duidelijk vermaakt. De Heus kijkt het vol tevredenheid aan. “Destijds hoopten we als SP een podium te geven voor dit soort talenten. Als alle artiesten dan met zo veel plezier spelen, met zo’n leuke mix van toeschouwers. Ouderen komen bij hun kinderen kijken, die vrienden en vriendinnen meenemen. Maar ook zie je de oude Wijkse rockers binnenkomen.”

Met meer dan honderd man in de zaal, was de animo weer groot. “Ik sprak wat jongens die speciaal uit Amsterdam weer eens terug waren gekomen naar hun oude stad. Speciaal hiervoor. Ouderen komen met de kinderen kijken, de oude Wijkse rockscene is deels aanwezig, jong en oud geniet. Dat is toch leuk? Dat blijft het mooie van dit festival. We doen het met een paar geweldige vrijwilligers, met alle hulp van Tom van Ginkel. En dat met een super sfeer. Precies zoals we het ooit zo hebben uitgetekend”, eindigt De Heus. In november zal de negende editie plaatsvinden.

U bent hier