h

Samen een woning bouwen op De Kamp en Oranjehof

2 juli 2010

Samen een woning bouwen op De Kamp en Oranjehof

COTHEN - Op de woningbouwlocatie De Kamp in Cothen verrijzen de komende jaren ruim honderd woningen. Hiermee wordt voldaan aan de behoefte aan woningen in het dorp, met name aan starters- en seniorenwoningen. Binnen het woningbouwproject ‘De Kamp’ biedt de gemeente Wijk bij Duurstede aan inwoners de mogelijkheid om via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) een eigen woning te realiseren.

SP-wethouder Jan Burger legt uit wat collectief particulier opdrachtgeverschap is: “Het gaat om het in eigen beheer bouwen van een woning. Bij een CPO-project gebeurt dat door een groep mensen en het gemeenschappelijk belang staat voorop. Samen heb je meer onderhandelkracht, kennis en ervaring. Deelnemers leren bovendien vooraf hun nieuwe buren kennen. Er wordt meer inzet verwacht van de koper, maar daar staat tegenover dat er geen winst voor een projectontwikkelaar betaald hoeft te worden. Voor starters is het een mooie mogelijkheid om een eigen woning te bouwen.”

De gemeente ondersteunt een groep inwoners uit Cothen die op bovenstaande manier hun nieuwe huis wil realiseren. Hiertoe hebben deze inwoners een kopersvereniging opgericht. Momenteel bestaat de kopersvereniging uit negen huishoudens. De gemeente en de bestaande groep breiden graag uit tot maximaal 25 huishoudens. Vandaar dat de gemeente een wervingscampagne is gestart. Iedereen die interesse heeft in een ‘CPO-kavel’, kan tot eind augustus zich hiervoor inschrijven. Afgelopen week waren er al meerdere mensen die interesse toonden tijdens een informatiebijeenkomst. Eind augustus wordt er een tweede avond georganiseerd.

Ook in Langbroek (voor woningbouwlocatie Oranjehof) is er belangstelling voor ‘CPO-kavels’. Na de zomervakantie vindt hier eveneens een wervingscampagne plaats voor maximaal 15 kavels. Voor de overige geplande koopwoningen in Cothen en Langbroek gaat de gemeente na wat de behoefte is aan ‘reguliere’ vrije kavels. “Natuurlijk bouwen we daarnaast de benodigde huurwoningen op De Kamp en Oranjehof. We willen vooral bouwen voor de inwoners uit die twee kernen,” besluit wethouder Burger.

Meer informatie en een uitgebreide toelichting is te vinden op de website van de gemeente: www.wijkbijduurstede.nl

U bent hier