h

Start woningbouw Steenstraat nog dit jaar

13 augustus 2009

Start woningbouw Steenstraat nog dit jaar

WIJK BIJ DUURSTEDE - De gemeente en woningstichting Volksbelang willen nog dit jaar starten met de bouw van 26 appartementen voor starters aan de Steenstraat. “Nog onlangs hebben er gesprekken plaatsgevonden met omwonenden en de meedenkgroep. En de plannen zijn aangepast om het groen en de waterafvoer rond het gemeentehuis zoveel mogelijk te behouden. We zetten nu alles op alles om de procedures zo snel mogelijk af te ronden,” laat wethouder Jan Burger weten.

De afgelopen jaren zijn diverse plannen gemaakt om de volkshuisvesting in de gemeente een impuls te geven.
“Dat was hard nodig, want er is jarenlang te weinig gebouwd, met name in de sociale sector. Zo hebben we als college volop ingezet op het vlottrekken van de huizenbouw op het Joliceterrein en het Veilingpark. Omdat de planvorming bij nieuwe woningbouwlocaties al snel enkele jaren duurt, hebben we daarnaast veel energie gestoken in het ontwikkelen van nieuwe plannen. Met daarbij meer aandacht voor betaalbare woningen en woningen voor bijzondere doelgroepen als starters, ouderen en mensen met een beperking,” legt de SP-wethouder uit.

Door de kredietcrisis dreigde de daadwerkelijke realisatie van de woningen op een aantal locaties echter ernstige vertraging op te lopen. Dankzij een financiële bijdrage van de provincie Utrecht van bijna 1,4 miljoen euro worden de betreffende locaties nu met voortvarendheid weer opgepakt. Het gaat om de Steenstraat in Wijk bij Duurstede, het Stookerterrein in Cothen en de locaties Uem en Wennekes en Oranjehof in Langbroek. In totaal liggen hier plannen voor de bouw van zo’n 180 woningen, waarvan ongeveer de helft behoort tot de sociale sector.

“Voor de Steenstraat gaat het om 26 appartementen die met korting verkocht zullen worden aan starters. Op het voormalige industrieterrein van Uem en Wennekes in Langbroek zullen 21 of 23 woningen worden gebouwd in verschillende prijscategorieën. Met de ontwikkelaar worden afspraken gemaakt om ook daar nog dit jaar met de ruimtelijke procedures gereed te zijn, zodat de woningbouw snel kan aanvangen. Voor het Stookerterrein worden samen met woningstichting Cothen plannen gemaakt voor de bouw van zo’n 20 woningen, met name voor ouderen. En op het Oranjehof in Langbroek zullen zo’n 110 huizen worden gebouwd, waaronder 40 woningen voor senioren in een woonzorgcomplex en eveneens een aantal woningen voor starters. Het is de bedoeling dat op die beide laatste locaties in 2010 gestart wordt met bouw.” Aldus de toelichting van de wethouder.

U bent hier