h

Voorlichting WMO en Minimaregelingen in WoZoCo Cothen

30 november 2008

Voorlichting WMO en Minimaregelingen in WoZoCo Cothen

Henriette Sanders geeft voorlichting
Afgelopen vrijdag waren Hans Pouw en Henriëtte Sanders te vinden in het WoZoCo in Cothen. Joop van Maurik had de SP gevraagd voorlichting te komen geven over de WMO en de minimaregelingen.

Volgens Hans Pouw, voorzitter van de SP, maken veel mensen geen gebruik van de voorzieningen speciaal voor ouderen en mensen met een laag inkomen. “Dat is jammer, want de regelingen zijn er speciaal voor hen. Het kan zo maar een paar honderd euro per jaar zijn dat mensen laten liggen”. Nu het einde van het jaar nadert is het goed nog even uit te zoeken of men in aanmerking komt voor minimaregelingen in 2008. Henriëtte Sanders vult aan, “Aanvragen voor 2008 moeten voor 31 december binnen zijn, dat kan bij het RSD-loket in Wijk”. Medewerkers van de RSD zijn op maandagmiddag in het stadskantoor. Via het WMO-loket kan men een afspraak maken, telefoonnummer 595666.

Hans Pouw vervolgt, “Mensen met een laag inkomen, 120 % van de bijstandnorm, kunnen dit jaar ook extra 50 euro aanvragen. Daarnaast worden minimaregelingen in 2009 verruimd, en aanvragen worden vereenvoudigd.”
Aanwezigen hadden ook veel belangstelling voor de informatie over de WMO en de diverse folders over wat er in de gemeente allemaal is. Verschillende aanwezigen hadden klachten over de ingewikkelde formulieren en aanvragen. Hans Pouw eindigt, “Als u hulp nodig heeft met aanvragen dan kunt hulp vragen bij de hulpdienst van de SP. Telefoonnummer 574438. De SP-ers kijken met een goed gevoel terug naar de ochtend in het vriendelijke WoZoCo in Cothen en danken Joop van Maurik van harte voor de uitnodiging.

U bent hier