h

Met beide benen op en in het veld

5 januari 2014

Met beide benen op en in het veld

Het jaar 2013 zit er weer op. En het was een bijzonder jaar, dat kun je wel stellen. Met dramatische momenten als de dood van de kinderen Ruben en Julian, ernstige ongelukken, een windhoos, maar ook heel mooie gebeurtenissen.

Ergert u zich daar wel eens aan? Dat gemopper vanaf de tribune? Van die mensen die precies weten wanneer er een voorzet moet worden gegeven of geschoten? En dan te bedenken dat ze zelf nog geen bal kunnen raken… Nu is een beschouwend stukje vanaf de politieke tribune wel eens leuk (bijvoorbeeld voor een terugblik op het afgelopen jaar), maar het gaat niet alleen om woorden…

Het echte spel vindt op het veld plaats. Ik vind het mooie van politiek bedrijven dat je dat doet voor en samen met de mensen. En het afgelopen jaar gebeurde er veel dat de moeite waard was. Zo werden er door onze leden maar liefst 2.000 handtekeningen opgehaald voor het open houden van De Gravenbol. En dankzij de inzet van WijkNogLeuker is een mooi vervolg gegeven aan hoe je dat kan doen.

En dan de zorg. Daar gaat het vooral om zorgvuldig vorm geven aan veranderingen. Misschien kan het logeerhuis De Boeg toch open blijven? Een mooi initiatief van de Rode Loper met de Wijkse Loods. Daarmee hebben de acties van ouders en medewerkers en het meldpunt succes gehad.

Met NoggesEnMeer gaat het ook goed. Het Wijkhuis heeft een mooie nieuwe bestemming gekregen als tweede hands winkel voor kleding, boeken, DVD’s en CD’s. Mensen met een beperking zijn daar aan de slag. Zo heeft een zwartboek geleid tot iets eigentijds met toekomst!

Het winkelcentrum De Heul blijft behouden en de afgelopen weken heb ik een bijdrage geleverd aan het SP-rapport over de belangrijkste knelpunten in het verkeer. Gewoon met mensen in gesprek gaan en vervolgens samen aan de slag.

Maar we zijn er nog niet. Het versterken van de binnenstad heeft alle aandacht nodig. We moeten een serieuze poging wagen om het zwembad open te houden als plek om te leren zwemmen en voor belangrijke doelgroepen! De werkgelegenheid en het minimabeleid blijven vragen om aandacht. De enorme bezuinigingen die dreigen in de zorgsector…

Maar ik ben niet negatief gestemd. We kunnen veel hier in Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede. Daarom hebben we als partij ons verkiezingsprogramma de titel ‘Samen uit de crisis’ gegeven.

Ik wens iedereen het allerbeste toe voor het nieuwe jaar!

Hans Pouw, raadslid.

U bent hier