h

Renske Leijten in Calypso 11 maart 16.00 uur

8 maart 2023

Renske Leijten in Calypso 11 maart 16.00 uur

Ze was jarenlang een belangrijke strijder voor zorg in de Tweede kamer. Ze is een van de grootste trekkers van de Toeslagenaffaire. En tegenwoordig is ze de trekker van het referendum.

Foto: Roel

Renske Leijten komt aankomende zaterdag om 16.00 uur in theater Calypso aan de Wijkse Markt. ‘”Ze zet zich al SP-Kamerlid al jaren in voor de gewone Nederlander. Nu komt ze met lijsttrekker Jan Breur uitleggen waarom we de energie weer in publieke handen moeten nemen in de provincie Utrecht’, meldt Frans van der Tol namens de Wijkse socialisten.

Leijten vocht jarenlang als Kamerlid voor de beste zorg in Nederland. Als een van de weinige wees ze in Den Haag op de kwalijke zaken rond de bezuinigingen in zorg en welzijn. Gemeenten kregen te veel taken, maar met te weinig knaken. Met Peter Omzigt vormde ze een duo in de strijd van de Toeslagenaffaire. ‘Bij beide toonde Renske keer op keer aan dat wijzigingen vanuit de rechtse kabinetten slecht waren voor iedereen. We zien wat de gevolgen zijn. Mensen zijn in de hoek gezet als criminelen. En de zorg is door de marktwerking helemaal uitgekleed’, aldus de Wijkse SP-voorzitter

Leijten komt met de provinciale lijsttrekker Jan Breur vertellen waarom de energie ook in onze provincie weer in publieke handen moet komen. Iedereen heeft namelijk energie nodig, en het liefst zo goedkoop mogelijk en schoon mogelijk. Van der Tol; ‘Helaas hebben wij in Nederland er niets over te zeggen. Dan lezen we wel dat Vattenfall helemaal niet zp veel winst heeft gemaakt m et al die hoge energieprijzen. Maar men vergeet wel te melden dat deze winst naar de inwoners van Zweden gaat. Het is namelijk een Zweeds staatsbedrijf. Dat kan dus gewoon.’

De lokale SP afdeling zal vanaf ongeveer 14.00 uur op de markt aanwezig zijn. Leijten en Breur komen rond 16.oo uur naar theater Calypso. De Utrechtse lijsttrekker heeft in de provincie al een oproep gedaan om onderzoek te doen naar het terughalen van de energie. Die oproep kreeg in de Provinciale Staten een meerderheid achter zich. ‘Een sterke SP kan in de staten dus zorgen voor een goedkopere energierekening. Kom daarom gerust meedoen zaterdag. Samen brengen we de energierekening naar benden’, eindigt Van de Tol.

Reactie toevoegen

U bent hier