h

Startpunt Werk

15 januari 2023

Startpunt Werk

Foto: Jeroen / SP

Inwoners die hulp nodig hebben bij het zoeken naar betaald of onbetaald werk kunnen vanaf 1 februari 2023 terecht bij "Startpunt Werk" aan de Lagemaat 1 in Wijk bij Duurstede.

Stichting Binding, WijkinContact en de Wijkse Dienst hebben de handen ineen geslagen om hun lokale kennis en kunde te gebruiken. De gemeente heeft via een aanbesteding voor "Startpunt Werk" gekozen.
Via Startpunt Werk worden inwoners geholpen bij het maken van een plan om (weer) mee te doen in de maatschappij. Bijvoorbeeld bij het zoeken naar (on)betaald werk. Dit kan met behulp van verschillende plekken bij allerlei organisaties. Het Startpunt werk werkt samen met participatieplekken en ondernemers uit de gemeente. 

Wethouder Jeroen Brouwer:
Samen verder bouwen om iedereen mee te laten doen. De combinatie van deze partijen is een groot voordeel.  Blij dat drie ervaren partijen dit oppakken. Zij hebben een lokaal netwerk, veel kennis en ervaring in het begeleiden en helpen van mensen bij het vinden van werkplekken.
Hiermee lopen we vooruit op de plannen van het kabinet in het kader van de Participatiewet. 
Gemeenten moeten gerichte hulp bieden bij het vinden van werk.
Ik ben er trots op dat lokale organisaties dat nu al zo samen met ons oppakken.
Met het lokale netwerk en inzet van de organisaties bieden we iedereen kansen.
Met de partners kijk ik uit naar hoe we dit de komende jaren verder uit kunnen bouwen.

Wie op zoek is naar werk of wil meedoen in de samenleving kan op dinsdagmiddagen tussen 13.00 en 16.00 uur en op vrijdagochtenden tussen 9.00 en 12.00 uur terecht op het adres van Startpunt Werk in de Kansfabriek op het bedrijventerrein Broekweg, Lagemaat 1.

Reactie toevoegen

U bent hier