h

GVVP niet voldoende voor SP

18 juli 2019

GVVP niet voldoende voor SP

Foto: Jeroen Brouwer

WIJK BIJ DUURSTEDE – De grote ontevreden over het gebruik van de klankbordgroep,  te weinig duidelijke acties en het feit dat er geen structureel bedrag voor is vrijgemaakt. Dat waren voor de SP, en het CDA, redenen om tegen het nieuwe gemeentelijke verkeer en vervoersplan te stemmen. ´Het is als visie geen slecht stuk. Maar we missen nog concrete voorstellen om het verkeer veiliger te  maken voor alle gebruikers in de dorpen en wijken. Er ligt voor tienduizenden euro´s klaar voor onderzoeken, maar er is geen budget voor maatregelen. Zonde´, vertelt SP-er Frans van der Tol.

Enkele weken geleden was de eerste bespreking over het nieuwe GVVP. Van der Tol vroeg daarbij een tweede bespreking aan. ´We vernamen vanuit de klankbordgroep, waarin inwoners uit de gemeente zaten, toch behoorlijk wat kritiek. Met veel van de opmerkingen lijkt niks gedaan. Helaas is die tweede bijeenkomst er niet gekomen. De leden werden wel uitgenodigd voor een gesprek. Maar dat was voor hen al te laat. Dat zegt genoeg over het proces´, begint hij.

Dat was voor de socialisten niet de enige reden om tegen te stemmen. Ook het feit dat er in de visie en het bijbehorende uitwerkingsplan te weinig concrete maatregelen staan, vond hij een gemis. ´Hierin staan vooral nog meer onderzoeken aangekondigd. En een pad langs de Botersloot en het eventueel aanpakken van een rotonde. Veiligheid in de wijken wilt het college wel aanpakken. Maar hoe wethouder Joustra dat gaat doen is niet bekend. Sterker nog; daar is geen geld voor vrijgemaakt.´

Dat laatste merkte de SP vorige week al op bij de bespreking van de eerste plannen van het college voor volgende jaren. Voor 2020 en 2021 is er meer dan 235 duizend euro vrijgemaakt door het college van VVD, PCG en GroenLinks. ´Maar 215 duizend euro gaat naar onderzoeken voor een turborotonde parkeren of het veranderen van autostromen. Maar er is geen geld oor de uitkomsten. Net als dat er niks is voor het verbeteren van oversteekplaatsen of veilige wijken. De plan zijn zo niet allemaal slecht. Maar zo wodt wel wel gebakken lucht´, besluit Van der Tol.

Reactie toevoegen

U bent hier