h

Nog steeds een vuile Markt

12 maart 2019

Nog steeds een vuile Markt

Foto: Jeroen Brouwer / Jeroen Brouwer

WIJK BIJ DUURSTEDE – De SP stelde eind vorig jaarvragen over de vuilcontainers op de Markt. Uit de antwoorden van het Wijkse College bleek dat er weinig klachten binnengekomen waren en er in 2018 al een reeks maatregelen getroffen waren. De socialisten keken dan ook vreemd op toen er in enkele dagen nadat de antwoorden binnen waren, het college een brief de deur uit deed, dat er wel veel klachten waren. ´De burgemeester en wethouder gingen zelfs beter controleren en eventueel boetes uitdelen aan de illegale vuilstorters. Afgelopen weekeinde lagen er voor d ezoveelste keer echter vuilniszakken. Blijkbaar werkt de aanpak dus nie. Zo is de boel opgeknapt, maar blijft het een vuilstort?´ vraagt Jeroen Brouwer zich af.

De SP stelde in november vragen en kreeg enkele weken later antwoord. Er kwamen bijna geen klachten binnen over de containers, die probleemloos functioneerde. Het probleem lag volgens het college bij het illegaal storten van de inwoners en ondernemers zelf. ´Het gekke is dat als wij wat rondvragen dat bewoners de containers maar ondingen vinden. En dan drukken we ons maar rustig uit. Betrokkenen vagen zich echt af of deze containers wel de goede zijn voor deze omgeving. Dat is dus een heel ander verhaal. Iedereen wijst zo naar elkaar´, aldus Brouwer.

Het gekke is dat de SP-er enkele dagen nadat hij de antwoorden binnenkreeg op de website van de gemeente las, dat zij wel veel klachten had ontvangen. Hierdoor ging zij harder optreden. De BOA´s werden ingeschakeld. Zij zouden de illegale vuilniszakken bekijken en de betrokken vuilstorter aanspreken. ´Er zouden eventueel zelfs boetes uitgedeeld gaan worden. Vreemd dat er blijkbaar binnen enkele dagen wel veel klachten waren. Nog vreemder is dat het beleid blijkbaar niet helpt, wan de zakken liggen er nog met enige regelmaat. Blijkbaar heeft dit net als het vinden van nieuwe parkeerplekken geen prioriteit bij het college´, verzucht Brouwer.

De SP merkt dat mensen er dus mee bezig zijn, maar hoopt dat de klachten nu eindelijk eens serieuzer genomen worden. ´Laat dit geen structurele smet op de Markt, een van de Parels van Wijk, zijn. Betrokken omwonenden en ondernemers willen toch al meedenken over de Markt. Stippel dan ook dit een keer aan. Helemaal omdat het in de toekomst de bedoeling is dat er veel meer van dit soort ondergrondse containers komen. Dat kan goed zijn, omdat er dan minder kliko´s nodig zijn. Maar dan moet het wel werken. Goed om deze ervaringen dan vast mee te nemen´, eindigt Brouwer, die nogmaals vragen heeft gesteld.

Reactie toevoegen

U bent hier