h

Jeroen Brouwer lijsttrekker SP

26 november 2017

Jeroen Brouwer lijsttrekker SP

Foto: Jan Oechies

WIJK BIJ DUURSTEDE – De leden van de SP hebben tijdens de vorige week gehouden vergadering Jeroen Brouwer unaniem tot lijsttrekker gekozen. De huidige wethouder is hiermee voor de vierde keer het gezicht van de campagne van de socialisten. “Dat geeft aan dat we ondanks alle wijzigingen een stabiele partij zijn. Daarbij laten al ruim tien jaar zien dat wij een betrouwbare partij zijn, die vol op in de samenleving staat. Jeroen is daar een belangrijk element in”, vindt voorzitter Frans van der Tol.

De wethouder zelf is ook content met de unanieme keuze van de SP-leden. “We kunnen vanuit de fractie en nu als wethouder wel zeggen dat we het goed doen. En ik denk ook dat dit zo is. Maar het is altijd mooi dat de aanwezige leden, daar ook zo in mee gaan. Dat is de eerste stap. We hebben genoeg op ons af gekregen de laatste maanden en hebben weer een stabiele organisatie. Daar kunnen we de toekomst mee in, als partij en voor de gemeenschap”, meent Brouwer, die voor de vierde keer lijsttrekker is.

De SP'ers hebben er enkele maanden voor de verkiezingen, zin in. Hij meent dat de partij immers veel te melden heeft.  De lokale boel is bijvoorbeeld goed op orde en dat geeft een fundament voor volgende colleges. “We hebben in al onze jaren een stevige ondergrond neergelegd. Ik ben echt trots op het feit dat we dit gedaan hebben niet alleen voor en vooral ook met betrokken inwoners en partijen", bekijkt Van der Tol.

Hierbij is de situatie natuurlijk nu heel anders. De crisis is voorbij, de economie groeit en het Rijk lijkt eindelijk meer geld uit te gaan geven. "Daar profiteren wij als gemeente  wellicht van en schept meer mogelijkheden. Ook andere partijen investeren weer meer. En dat is iets waar elk volgend college van zal profiteren.  We kunnen dus vooruit kijken, als partij en als gemeenschap”, eindigt Brouwer.

Reactie toevoegen

U bent hier