h

Vrijlating vrijwilligersvergoeding wettelijk verhoogd

9 april 2017

Vrijlating vrijwilligersvergoeding wettelijk verhoogd

Foto: Jan Burger

De Tweede Kamer heeft besloten de vrijlating van de vrijwilligersvergoeding voor iemand met een bijstandsuitkering per 1 april 2017 vast te stellen op 150 euro per maand. In Nederland werden verschillende bedragen gehanteerd, deze bedragen zijn nu gelijk gesteld. Voor mensen met een bijstandsuitkering en een vrijwilligersbaan met een vrijwilligersvergoeding is dat goed nieuws.. Het voordeel kan dus oplopen tot 55 euro per maand.

 

“Het is heel goed dat er helderheid is gekomen over hoeveel je als vrijwilliger bovenop je bijstandsuitkering mag verdienen. Vrijwilligerswerk is waardevol voor de maatschappij, maar zeker ook voor de vrijwilliger zelf. Het biedt kansen om je netwerk uit te bouwen en hiermee mogelijk ook de kans op een betaalde baan.”, verteld Gert de Heus namens de SP Hulpdienst.

“Voorheen was er een onkostenvergoeding voor vrijwilligerswerk tot maximaal € 95,- per maand en maximaal € 764,- per jaar en een onkostenvergoeding vrijwilligerswerk gericht op re-integratie tot maximaal € 150,- per maand of € 1500,- per jaar aan onkostenvergoeding. De gemeente beoordeelde dat. Dit verschil is nu opgeheven, de gemeente moet nog wel toestemming geven voor het vrijwilligerswerk”, aldus de Heus.

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier