h

Hans Pouw stopt als raadslid

15 april 2017

Hans Pouw stopt als raadslid

Foto: Elton Wollenberg

Wijk bij Duurstede - Hans Pouw is sinds het prille begin betrokken geweest bij de Wijkse SP. Zo werd hij in 2005 de eerste voorzitter en in 2010 lid van de fractie. Hij maakte de groei en bloei, van nul tot vijf zetels, van zeer dichtbij mee. Hij merkte van dichtbij hoe intensief het ren-en-vlieg-werk was. Maar aan dat rennen maakt hij per 1 mei aanstaande een einde. Pouw stopt met zijn raadswerk. “Vooral de beginjaren waren inspirerend omdat wij als partij de sleutel voor veel positieve veranderingen in handen hadden, Met Jan Burger hadden wij een prima man, die dat voor ons en vooral met ons gestalte heeft gegeven”, vertelt hij.

Tien jaar lang was Pouw een van de bekendste gezichten van de Wijkse afdeling. Hij stond vanuit de werkgroep en als eerste voorzitter aan de basis van de afdeling, zat aan de eerste onderhandelingstafel in 2006, kent het straatwerk en werkte als fractielid in de politieke arena. Hij maakte de opmars van dichtbij mee. Het vertrek van Jan Burger heeft hem erg aangegrepen. Het was een soort van extra wake-up call en zette hem aan het denken. “Nu is het voor mij genoeg geweest. Het waren tropenjaren en nu kies ik voor mijzelf. Ik wil meer tijd besteden aan mijn hobby’s en mijn dieren”, aldus de man die inmiddels zijn ontslag aangeboden bij de gemeenteraad.

Eigenlijk wilde hij ik al een tijdje stoppen. Pouw; “Maar ik wilde wachten op een goed moment en juist de afgelopen maanden waren hectisch.  De verschillende ontwikkelingen gingen snel, soms te snel naar mijn mening. Het was moeilijk om betrokken te blijven. Nu de rust wat is terug gekeerd, heb ik besloten te stoppen. Het is mooi geweest.”, aldus Pouw, met ook pijn in zijn hart.

Pouw is op straat voor veel mensen een van de gezichten van de SP. Dagelijks wordt hij aangesproken door mensen die hem iets vragen over de politiek. Of het nu over de Heul ging, over het zwembad of over een ander groot onderwerp; Pouw stond de mensen altijd te woord. Mensen konden altijd even bijpraten. “Dat zal nog wel een tijdje zo blijven, maar ik hoop weer gewoon een beetje Hans te kunnen zijn en iets minder Hans van de SP”, lacht Pouw.

De SP'er is trots op het feit dat de partij, met al zijn vrijwilligers, zoveel positieve invloed heeft uitgeoefend. Met recht mag hij zeggen hier een groot steen aan bijgedragen te hebben. De komende tijd is echter voor andere SP'ers. “Het zal bij bepaalde onderwerpen nog weleens gaan kriebelen. Dat wachten we maar af. Maar zo nodig zal ik daar dan op gepaste wijze mee omgaan”, eindigt hij.

Op dit moment voert de SP gesprekken over de opvolging van Pouw. Komende dagen zal hier meer duidelijkheid over komen. Op 23 mei zal het nieuwe raadslid worden geïnstalleerd. “We vinden het enorm jammer dat Hans er mee ophoudt. Maar snappen zijn overwegingen, als geen ander. Meer dan tien jaar je zo inzetten voor de Wijkse samenleving, is niet voor iedereen weggelegt."

"Hans heeft altijd mee voorop gelopen, met al zijn energie. Dat hij nu tijd aan andere dingen wil geven, is simpelweg logisch. Wij hebben veel respect voor  zijn inzet, voor al die zweetdruppels die hij voor ons als SP en voor de Wijkse gemeenschap heeft gegeven,  maar ook voor zijn beslissing te stoppen.  De SP, we blijven er aan werken Hans!," meldt voorzitter Frans van der Tol.

Reacties

Hans, Heel veel geluk op je nieuw uitgestippelde pad des levens. Je hebt het in de politiek met hart en ziel prima gedaan. Ook als mens ben je een topper.

Jammer Hans maar ja aan alles komt een eind en met zoveel enthousiasme jaren jou SP w.b.d. Naar grote hoogte tr hebben gebracht moet je echt nu gaan genieten dank voor je steun mijnerzijds en tijd om een bakkie te komen doen ouwe koeien uit de sloot halen de deur staat open. Stef

Voor zover het te combineren is met mijn huidige baan stel ik mij graag verkiesbaar. In deze situatie zal het niet direct zijn maar merk ik wel dat de mensen uit mijn gemeente mijn meningen delen. Graag ga ik een gesprek aan om mij verkiesbaar te stellen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Met vriendelijke groet.

Hans, jammer dat je ermee stopt. Veel geluk toegewenst vanuit Veenendaal.

Reactie toevoegen

U bent hier