h

Binnenstad onder SP-loep

17 april 2017

Binnenstad onder SP-loep

Foto: Elton Wollenberg

Wijk bij Duurstede – De Wijkse binnenstad kent een rijke historie, dat vaak graag gevierd wordt. Het afgelopen jaar werd de komst van de Engelse missionaris Bonifatius naar het oude Dorestad herdacht, omdat dit één van de belangrijkste handelscentra was in die tijd. Voor de toekomst krijgt wellicht het museum een prominente plek op de Markt. “Daartussen ligt natuurlijk een hele geschiedenis. Juist omdat het college hard werkt aan de toekomst van de binnenstad, willen wij bekijken hoe de mensen dit zien”, meldt SP-fractievoorzitter Jan Oechies. Zijn partij staat aankomende zaterdag, 22 april, tussen 13.00 uur en 15.00 uur bij  de Veldpoortbrug. SP-raadsleden zijn ook aanwezig voor allerlei andere vragen.

De toekomst van de binnenstad staat vanaf dinsdag op de agenda van de Wijkse gemeenteraad. De raadsleden praten dan over een visie, die als basis geldt voor een nieuw bestemmingsplan. Het college hield voor de visie bijeenkomsten en werkte een enquête af. Volgens de SP'er Oechies speelt er veel. “De winkels en kleine bedrijfjes hadden en hebben het nog moeilijk.  Soms vergeten we dat er in de Wijkse binnenstad ook gewoond wordt.  En we hebben prachtige evenementen, die goed worden bezocht.  Dat vraagt weer parkeerplekken. Hoe kijken al deze groepen tegen koopzondagen aan? Hoe zit het met de vrijdagavond openstelling? Er gebeurd veel en er is veel. Dat willen we in gezamenlijk eens goed bekijken.”

De fractie en het bestuur van de SP buigen zich samen over deze toekomst. De partij heeft zelf een enquête samengesteld en gaat met de mensen in gesprek.  “Dus met winkeliers, mensen die in er wonen, mensen die op bezoek komen, mensen rond de Markt, maar ook Langs de Wal of in de Achterstraat. We weten dat het college met allerlei zaken bezig is. Vandaar dat we dit eens integraal willen bekijken. Als dan de plannen helemaal klaar zijn, weten we wat de betrokkenen ervan vinden. Het gaat niet alleen om de toekomst van de Wijkse binnenstad, maar ook om hun toekomst”, vertelt Harold Hunneman, die samen met Oechies dit oppakt.

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier