h

Wijkse SP’ers bij landelijke manifestatie Nationaal Zorgfonds

27 november 2016

Wijkse SP’ers bij landelijke manifestatie Nationaal Zorgfonds

Foto: Jan Oechies

Den Haag/Wijk bij Duurstede – Op het Haagse Spuiplein was afgelopen zaterdag de  landelijke aftrap van de 100-daagse campagne voor het Nationaal Zorgfonds. Daar waren ruim drieduizend mensen op afgekomen. Ook waren er Wijkse SP’ers aanwezig. “Wij maken ons grote zorgen over het feit dat veel mensen noodzakelijke zorg mijden omdat ze het eigen risico van 385 euro niet kunnen betalen,” vertelt het Wijks SP-bestuurslid Elton Wollenberg.

Tal van organisaties en partijen steunen het idee om het huidige zorgstel af te schaffen en te vervangen voor het Nationaal Zorgfonds, waar de SP het voortouw in neemt. Bij de manifestatie waren sprekers van de partijen 50-Plus en de Partij voor de Dieren, maar ook van organisaties als FNV en omroep Max. “We zien dat sinds de invoering van het huidige zorgstelsel nu tien jaar geleden dat de zorg niet beter en goedkoper is geworden. Artsen zijn een derde van hun werktijd kwijt met het invullen van formulieren. Miljarden aan zorgpremie wordt jaarlijks niet aan zorg besteed maar aan bureaucratie, reclame of wordt als winst opgestreken voor de zorgverzekeraars. Kortom, marktwerking in de zorg werkt niet,” concludeert Wollenberg.

Foto: Elton Wollenberg

Ook in Wijk gaan de socialisten zich de komende maanden inzetten voor het Nationaal Zorgfonds. Uit onderzoeken blijkt dat goede zorg voor de meeste mensen het belangrijkste verkiezingsitem is. “Over ruim honderd dagen zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Als de kiezer het wil, kan de zorg veel beter en goedkoper worden.  Dat kan als de zorg maar van onderaf aan goed opgebouwd wordt. Dat bewijzen we lokaal nu al meer dan tien jaar. Met dit Zorgfonds zal het landelijk ook aangepakt worden ,” besluit Wollenberg.

Meer informatie over het Nationaal Zorgfonds vind u op www.nationaalzorgfonds.nl.

Reactie toevoegen

U bent hier