h

Opening beweegtuin in De Engk

13 oktober 2016

Opening beweegtuin in De Engk

Foto: Elton Wollenberg

Wijk bij Duurstede - Vandaag, donderdag 13 oktober, is de beweegtuin naast het Ewoud en Elisabeth Gasthuis geopend. “Veel partijen hebben hieraan meegewerkt. Fysiopraktijk Weustink, Stichting QuaRijn, Stichting Binding en de gemeente. Het heeft ook steun gekregen van de vrienden van de beweegtuin, wooncomplexen in de omgeving, de Rakkers en de SIGW. En er is geld gevraagd aan fondsen en voldoende binnengekomen. Daarmee is een prachtige tuin aangelegd,” aldus wethouder Jan Burger.

Ook als ontmoetingsplek is het een prima initiatief. Ouderen uit het verpleeghuis, maar ook uit de omgeving kunnen elkaar ontmoeten in de tuin.

“Ook jongeren kunnen hierbij aanwezig zijn. Wat is er leuker als je kleinkinderen bijvoorbeeld mee doen in de beweegtuin of kinderen uit de buurt? Er wordt binnenkort nog een haag aangelegd en er komen nog fietsen om te bewegen. We krijgen een samenleving waarbij mensen zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Daarom is het belangrijk dat er plekken zijn waar mensen met elkaar kunnen spreken. En bewegen is ook belangrijk. Daarmee blijf je langer gezond,” laat de SP'er weten.

Foto: Elton Wollenberg

De vergijzing zet de komende jaren door.

“Het aantal 65-plussers verdubbeld. En het aantal 80-plussers verdrievoudigd. Dat zie je niet alleen hier, maar in heel veel plaatsen. We worden steeds ouder en de generatie van direct na de oorlog en toen werden er veel kinderen geboren, gaat steeds meer met pensioen. We zijn er om elkaar te helpen. En dan is zo’n beweegtuin een mooie plek om elkaar te zien en met elkaar in gesprek te gaan. Ik ben hier heel trots op,” besluit de wethouder.

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier