h

Nieuwe inrichting Dorpsstraat Cothen gepresenteerd

20 augustus 2016

Nieuwe inrichting Dorpsstraat Cothen gepresenteerd

Foto: Jan Burger

Cothen - De Dorpsstraat in Cothen hoeft niet verbreed te worden. Dat staat in een plan dat bewoners van de straat en belangenorganisaties de afgelopen maanden met elkaar hebben bedacht. “Het is mooi om te zien dat men er met elkaar uitgekomen is. Er komen passeerstroken, de weg wordt zo’n 30 centimeter breder, omdat de stoepen iets smaller worden en bovendien worden de bomen in de straat weggehaald. En de winkeliers houden hun parkeerplaatsen. Ook dat is belangrijk,” vertelt SP-wethouder Jan Burger.

Omdat er de afgelopen jaren in Cothen (met name vanwege de nieuwbouwwijk De Kamp) meer woningen zijn bijgekomen is het belangrijk dat de veiligheid op de Dorpsstraat goed geregeld is.

“De meningen daarover waren erg verdeeld. Sommigen partijen wilden een verbreding, anderen helemaal niet. Het voorstel lag er om een meter van de boomgaard af te halen. Maar daarbij was veel tegenstand van omwonenden. Daarom hebben we gevraagd om met elkaar het gesprek aan te gaan en te proberen er samen uit te komen. Dat is dus gelukt. Op 27 september aanstaande wordt het plan gepresenteerd in de gemeenteraad en daarna volgt er een besluit,” laat Jan Burger nog weten.

Het plan werd deze week aan het college aangeboden en zal nu met een collegebesluit en raadsvoorstel worden uitgewerkt. Wat ook belangrijk is dat de voorrangssituatie verandert.  Op de Dorpsstraat krijgt men voorrang en de straat krijgt bovendien een oude bruine kleur die goed past bij de sfeer en de uitstraling die de straat nu heeft. Ik ben erg blij dat de bewoners er met elkaar uitgekomen zijn en wil hen hiervoor nadrukkelijk nogmaals bedanken,” besluit de SP-wethouder.

Reactie toevoegen

U bent hier