h

Samenwerking Break-Out en Wijksport een schot in de roos?

23 juli 2016

Samenwerking Break-Out en Wijksport een schot in de roos?

Foto: SP

Wijk bij Duurstede - Uit de antwoorden van het college over de toekomst van de dartsvereniging Break-Out blijkt dat het nieuwe bestuur van Stichting Wijksport met hen het gesprek aangaat. “Het zou mooi zijn als beide partijen tot een overeenkomst kunnen komen. De dartsvereniging wil graag een lening afsluiten bij Wijksport en daarmee een nieuw pand bouwen op de plek van het oude pand. Bovendien maken ze dan onderdeel uit van het sportcomplex,” vertelt de verantwoordelijke wethouder voor sport, Jan Burger.

Wethouder Burger geeft los van de antwoorden een beeld van de geschiedenis van de dartsvereniging. Daaruit blijkt dat het huidige pand niet meer aan de gestelde eisen voldoet en dat de vereniging graag nieuwbouw wil op de huidige locatie: “Van belang is wel dat er een volledig plan komt met een goede financiële onderbouwing.”

De wethouder laat weten dat hij ook bereid is om mee te werken aan een oplossing. “Daarom hebben wij hierover gesproken met het nieuwe bestuur van Wijksport. Zij hebben aangegeven in overleg te gaan met de dartsvereniging om te komen tot een goede oplossing. Wij hopen dat beide partijen er samen uitkomen Het ligt in de rede dat de stichting hier voorwaarden aan zal stellen, die wellicht van de dartsvereniging zal vragen om zich te conformeren aan de afspraken die ook met andere verenigingen zijn gemaakt,” laat hij in de antwoorden weten.

Op dit moment is er geen bestaande ruimte die voldoet aan de eisen van de dartsvereniging. Wel is eerder vanuit de stichting de optie geboden om in te trekken in de nieuwbouw. De dartsvereniging heeft echter aangegeven dit niet te willen. Verder is het juridisch gezien niet mogelijk om een tijdelijke bouwvergunning te verlengen en de huidige vergunning van de dartsvereniging te verlengen.

SP-raadslid Gert de Heus is kritisch. Hij stelt: “Een eventuele samenwerking met Wijksport moet voor beide partijen goed zijn. Er moet een oplossing komen. De dartsvereniging heeft daarbij steun nodig van de gemeente en Wijksport.”

Wijksport zou eventuele inkomsten van Break-Out goed kunnen gebruiken.

“Het maakt mij niet uit of Break-Out zelfstandig blijft of gaat samenwerken met Wijksport. Ik zie het liefst dat de handhavingsmaatregelen worden opgeschort en wil dat alles in het werk wordt gesteld om te voorkomen dat Break-Out dakloos wordt.”

Komende week nog wil SP in gesprek met betrokkenen gaan zodat voor de vakantie de neuzen zoveel mogelijk dezelfde kant op staan.

“Desnoods stel ik nog een aantal kritische vragen op,” besluit hij.

Reactie toevoegen

U bent hier