h

Inwoners wordt gevraagd naar wensen over zwembad

13 december 2015

Inwoners wordt gevraagd naar wensen over zwembad

Foto: Sabine de Groot

Wijk bij Duurstede - De SP houdt samen met de andere coalitiepartijen (GL, PCG en PvdA) een onderzoek over een nieuw zwembad in de gemeente. “We willen de mening van inwoners weten over een eventueel nieuw te bouwen zwembad. Dan kunnen we dat straks meenemen als er een besluit wordt genomen. Wat voor ons belangrijk is, is dat in iedere geval kinderen zwemlessen kunnen krijgen en ouderen en mensen met een beperking kunnen zwemmen,” vertelt fractievoorzitter Jeroen Brouwer.

Deze dagen glijdt een enveloppe met een brief in de brievenbus van zo’n driehonderd inwoners. Deze zijn willekeurig gekozen uit een van huisadressen in de gemeente. “Deze driehonderd vormen door hun leeftijd en andere achtergrond wel een goede doorsnede van de samenleving. Op die manier is het een bijna wetenschappelijke steekproef. Daaruit zal blijken welke wensen de inwoners hebben voor het nieuwe zwembad,” vult Jan Oechies aan, die namens de socialisten de enquête verwerkt.

Brouwer en de andere fractieleiders van de coalitie partijen, Rob Willems, Gerrit Taute en Tijmen Baas, willen op deze manier de Wijkse samenleving naar haar mening vragen. “Wij kunnen dat helaas niet aan iedere inwoner vragen en hebben daarom deze willekeurig driehonderd adressen laten kiezen. Alle gegevens worden anoniem verwerkt en de resultaten worden gepubliceerd in de lokale kranten. Het is wat dat betreft een wetenschappelijk verantwoord onderzoek. We hopen dat deze driehonderd mensen dan ook hun kans pakken en zich laten horen,” eindigen de twee SP'ers.

Reactie toevoegen

U bent hier