h

Opening sportcomplex op Mariënhoeve

5 september 2015

Opening sportcomplex op Mariënhoeve

Wijk bij Duurstede - Vandaag, zaterdag 5 september, is op sportpark Mariënhoeve de nieuwe multifunctonele sporthal geopend. Een feestelijke start met veel belangstelling vanuit de verenigingen. “We hebben er in Wijk bij Duurstede prachtige sporthallen bijgekregen. Dankzij de inzet van alle vrijwilligers en de actieve bestuursleden van Wijksport,” vertelde SP-wethouder Jan Burger. Samen met burgemeester Tjapko Poppens en Wijksportbestuurslid Erik van der Kant opende hij het complex.

Foto: Jan Burger

Al een groot aantal jaren leeft er in Wijk bij Duurstede de wens om op Mariënhoeve nieuwe sporthallen neer te zetten. Met name gymnastiek- en turnvereniging Levitas, die in meerdere en verschillende accommodaties haar activiteiten beoefend, heeft zich daarvoor ingespannen. In 2008 verscheen er al een uitgebreid plan, opgesteld door Levitas samen met Stichting Wijksport, onder de titel ‘Eindelijk Thuis’. De wethouder verwees daar ook naar tijdens zijn toespraak.

“Het was vooral de economische crisis en het gebrek aan middelen dat ervoor zorgde dat er in die tijd geen besluiten werden genomen. Maar dankzij de inzet van alle betrokkenen en voor hetzelfde geld als de opgetelde huren die voor de verschillende hallen moeten worden betaald hebben we nu een eigen complex waar we heel trots op mogen zijn,” aldus Jan Burger.

Foto: Jan Burger

Na een feestelijke dans werd het complex geopend door het onthullen van het kunstwerk van Anton Rekké. De bestaande hal werd opgeknapt en er werden drie nieuwe hallen aan het complex toegevoegd. “Daarmee hebben we een prachtig complex waar we alle binnensportactiviteiten kunnen organiseren, inclusief het carnaval,” vertelde de wethouder na afloop.

Reactie toevoegen

U bent hier