h

Gert de Heus als raadslid geïnstalleerd

30 september 2015

Gert de Heus als raadslid geïnstalleerd

Foto: Elton Wollenberg

Wijk bij Duurstede - Op dinsdag 29 september is SP’er Gert de Heus aan het begin van de raadsvergadering beëdigd als raadslid. Hij vervangt Sjoerd Uitslag die binnenkort naar Zweden gaat emigreren. “Ik had niet verwacht drie jaar naar mijn vertrek uit de gemeenteraad al weer terug te zijn, maar ik heb er zin in,” aldus De Heus, die de afgelopen jaren wel op andere manieren actief is geweest voor zijn partij.

Foto: Elton Wollenberg

In de periode van 2006 tot 2012 was de Heus eveneens raadslid voor de socialisten. “In 2006 kwam de SP voor het eerst in de gemeenteraad en ook direct in het college. Dat was dus een spannende periode. Destijds ben ik uit de raad gegaan vanwege mijn studie Sociaal Juridische Dienstverlening. Het was toen moeilijk te combineren met mijn baan en gezin. Inmiddels ben ik afgestudeerd. Mijn juridische kennis zal zeker van pas komen bij ons raadswerk,” licht hij toe.

“Vanaf 2006 heb ik mij ingezet voor het behoud van cultuur in Wijk bij Duurstede, waarbij ik het belangrijk vind om juist jongeren te inspireren.”

In 2007 begon hij ook met het organiseren van het ‘Catch-Up Rockpodium’. “Mijn doel met Catch-Up is om regionaal muzikaal talent een podium te bieden. In oktober is trouwens al weer de vijftiende editie van het festival,” vertelt de socialist.

Reactie toevoegen

U bent hier