h

Wijkse SP speciaal

23 augustus 2015

Wijkse SP speciaal

Wijk bij Duurstede – De Socialistische Partij verspreidt huis-aan-huis een krant waarin wordt aangegeven waarin de gemeente Wijk bij Duurstede zich onderscheidt van andere gemeenten. “Het is ruim tien jaar geleden dat de SP hier werd opgericht. Dat leek ons een goede reden om terug te blikken, maar vooral ook te kijken naar waar we nu staan,” vertelt fractievoorzitter Jeroen Brouwer. “Maar we willen ook vooruit denken en roepen daarom mensen op om mee te doen,” vult partijvoorzitter Frans van der Tol aan.

Foto: Jan Burger

SP'ers Jeroen Brouwer en Frans van der Tol

Van der Tol werd overigens lid, omdat de SP destijds opkwam voor de mensen in zijn straat, de Hoogstraat. De partij sprak zich duidelijk uit tegen de plannen van de gemeente en woningstichting om huizen aan de Hoogstraat te slopen en te vervangen door moderne appartementen. “Samen met de bewoners werd met succes actie gevoerd en nu staan er nieuwe, veel beter passende woningen. Zo zetten we ons al tien jaar in voor onze gemeente. Wat ons anders maakt dan andere partijen? Door samen aan de slag te gaan met inwoners en belanghebbenden,” laat de voorzitter weten.

In deze krant staat te lezen dat de voorzieningen in de gemeente, mede vanwege de goede samenwerking met allerlei organisaties, ‘bovengemiddeld zijn’. Er is een interview met wethouder Jan Burger, er wordt gesproken over de bouwwerkzaamheden, de activiteiten in de kleine kernen Cothen en Langbroek, de AED-apparaten en AED HartstikkeNodig waarme levens worden gered omdat direct hulp kan worden geleverd bij hartproblemen, het ondernemersfonds en nog veel meer.  “Daarnaast hebben we onze hulpdienst en meldpunten waar mensen terecht kunnen met vragen en klachten. Het is goed om te weten waar mensen tegenaan lopen. Daarmee kunnen we vervolgens aan de slag,” aldus Van der Tol.

Foto: Elton Wollenberg

Waar de SP zich de komende jaren in de gemeente voor wil inzetten? “We gaan door met de veranderingen in de zorg. En we willen kijken waar we kunnen uitbreiden met woningen, In Cothen, Langbroek en de Wijkse stadsdelen. Vooral voor ouderen, starters en kleine huishoudens. We werken verder aan het verbeteren van de lokale economie en hoe de gemeente meer werk kan gunnen aan lokale bedrijven. Tevens zijn we aan de slag met een nieuw en voor iedereen geschikt zwembad. Kortom, er is en blijft genoeg te doen en dat doen we samen met onze inwoners. Daarom onze oproep: doe mee met de SP!” besluit Brouwer.

Reactie toevoegen

U bent hier