h

SP stelt vragen over vergunning voor buitenterrassen

11 juni 2015

SP stelt vragen over vergunning voor buitenterrassen

Wijk bij Duurstede - De SP heeft vragen gesteld over een aanvraag voor een terrasvergunning in het buitengebied aan de Langbroekerdijk. Raadslid Hans Pouw geeft aan dat vanwege het versterken van het buitengebied en het aantrekken van meer toeristen belangrijk is om mee te denken met dergelijke initiatieven. “Het betreffende gebied is prima om te fietsen, met een kano te varen, te wandelen en voor andere leuke activiteiten. Dat gebeurt ook. Maar dan is het jammer dat je op een mooie en zonnige middag of aan het begin van de avond op het terras geen wijntje of biertje kunt drinken.”

Foto: Elton Wollenberg

Raadslid Hans Pouw in gesprek met een Wijkenaar

Het SP-raadslid heeft een kijkje genomen bij de betreffende ondernemer en geconstateerd dat een verblijf hier prima mogelijk is en goed past in de plannen die de gemeente heeft om de recreatie in de gemeente te versterken.

“Wat mij vooral verbaasd is de wijze waarop hierbij door de gemeente wordt meegedacht. De ondernemer beschikt over de benodigde papieren voor een horecavergunning (sociale hygiëne), wil uitsluitend een buitenterras en beperkte openingstijden. Vanzelfsprekend is het niet de bedoeling om hier tot midden in de nacht feesten en partijen te houden. Waarom adviseren we niet op welke wijze hier tot bijvoorbeeld negen uur ’s avonds gewoon leuke activiteiten in het zomerseizoen kunnen worden gehouden?” laat Pouw weten.

Hij vraagt zich daarnaast af of het mogelijk is om voor een periode van een of twee jaren een experiment aan te gaan om bijvoorbeeld toe te staan dat in de zomerperiode, van bijvoorbeeld april tot en met oktober en met beperkte openingstijden, zwak alcoholische dranken geschonken mogen worden op buitenterrassen in het buitengebied.

“Is het mogelijk dat ambtelijk wordt aangegeven waaraan dan minimaal moet worden voldaan?” wil het raadslid weten.

Tenslotte vraagt Pouw zich af of het verstandig is om aan iemand die uitsluitend een vergunning vraagt voor een terras in het buitengebied dezelfde eisen te stellen die gelden bij een volwaardige horecavergunning in bijvoorbeeld de binnenstad van Wijk bij Duurstede. Volgens hem kan verschil worden gemaakt tussen dergelijke vergunningen.

“In hoeverre is de gemeente bereid om in de nieuwe participatiemaatschappij ook hier op een positieve wijze mee te denken?” besluit hij.

Reactie toevoegen

U bent hier