h

"Samen actievoeren helpt Wijk socialer te maken!"

1 juni 2015

"Samen actievoeren helpt Wijk socialer te maken!"

Wijk bij Duurstede - Op vrijdag 29 mei hebben de Wijkse SP’ers tijdens een ledenvergadering het bestuur voor nog twee jaar herbenoemd. “Door samen met actieve SP-leden en de Wijkse bevolking kwesties aan te pakken, zorgen we er voor dat onze gemeente goed bestuurd wordt en maken we haar socialer! Of het nu om de woningbouw gaat of om de zorg, om recreatie of het opknappen van de buurtcentra en het centrum, of het kritisch volgen van de plannen voor zandafgraven en slibstort. Er is dus nog genoeg te doen,” benadrukt voorzitter Frans van der Tol.

Foto: Elton Wollenberg

Afdelingsvoorzitter Frans van der Tol tijdens de ledenvergadering

Vorig jaar werden de socialisten onder zijn voorzitterschap met vijf zetels de grootste partij in de gemeenteraad. Als informateur nam hij het voortouw in de vorming van een nieuw college van burgemeester en wethouders. “Mijn inzet was dat de wethouders in het nieuwe college sterk geworteld moesten zijn in onze gemeenschap. Daar zijn we volgens mij goed in geslaagd,” denkt Van der Tol.

Volgens de herkozen voorzitter is de binding met de bevolking van groot belang: “Weten wat er speelt en leeft, samen aan de slag gaan om onze gemeente aantrekkelijk te maken om te wonen, te leven en te werken. Daar gaat het om. Vanwege ons 10-jarig bestaan gaan we straks huis-aan-huis een krant verspreiden om te vertellen wat we gedaan hebben en nog willen doen. We proberen nog meer mensen te werven om samen te werken en ons in te zetten voor onze mooie gemeente.”

Naast Van der Tol maken ook organisatiesecretaris Sanne Werson, penningmeester Henk Huisman, de algemene bestuursleden Elton Wollenberg en Max van der Ham en fractievoorzitter Jeroen Brouwer deel uit van het herkozen afdelingsbestuur.

Reactie toevoegen

U bent hier