h

SP in gesprek met Wijkenaren op de Markt

6 december 2014

SP in gesprek met Wijkenaren op de Markt

Wijk bij Duurstede -  Zaterdag 6 december stonden leden van de Wijkse SP op de Markt om in gesprek te gaan met de bevolking. “Wij vinden het heel belangrijk om te horen wat er leeft onder de Wijkenaren. Bovendien is het goed om uit te leggen welke politieke keuzes wij maken en waarom,” legt fractievoorzitter Jeroen Brouwer uit.

Foto: Elton Wollenberg

Fractievoorzitter Jeroen Brouwer.

Zo blijken er zorgen te zijn over hoe de zorg volgend jaar in Wijk bij Duurstede geregeld gaat worden. “Op straat zijn, geeft ons de kans direct aan de mensen te vertellen dat we ons uiterste best doen de pijn van de bezuinigingen van het kabinet op de thuiszorg zo minimaal mogelijk te houden,” vervolgt Brouwer. “Ook hebben we kunnen benadrukken dat er een evaluatie komt van het nieuwe gemeentelijke afvalbeleid. Als blijkt dat het minder vaak legen van de grijze kliko’s tot overlast gaat leiden in bijvoorbeeld de zomermaanden dan moet dat wat ons betreft aangepast worden,” vult gemeenteraadslid Hans Pouw aan.

Foto: Elton Wollenberg

Gemeenteraadslid Jan Oechies.

“Veel mensen snappen het kabinetsbeleid niet. Ze maken zich zorgen over het feit dat voorzieningen zoals de verzorgingshuizen alleen maar slechter worden. Dat er ook hier in het Ewoud & Elisabeth Gasthuis kamers leegstaan terwijl er ook een wachtlijst is voor mensen die veel zorg nodig hebben en een indicatie hebben voor het gasthuis. Dan is het nuttig te vertellen waarom het fout gaat volgens ons en hoe het daadwerkelijk beter en socialer kan,” besluit SP-wethouder Jan Burger.

Foto: Elton Wollenberg

Wethouder Jan Burger deelt ZO-kranten uit.

Reactie toevoegen

U bent hier