h

Start aanleg watergang in De Engk

14 september 2014

Start aanleg watergang in De Engk

Wijk bij Duurstede - Maar liefst 200 kinderen gaven samen met SP-wethouder Jan Burger het startsein voor het graven van de watergang in de wijk De Engk. De archeologen van Wijks Castellum hadden spulletjes in het zand verstopt. Daardoor werd het ook nog eens ‘schatgraven’. M2 Groep hield bovendien ‘open huis’ voor de nieuwe woningen die op dit moment aan de David van Bourgondiëweg worden gebouwd. “Met een heerlijk zonnetje was het gewoon een groot feest,” aldus de wethouder.

De wijk De Engk is de eerste naoorlogse wijk van Wijk bij Duurstede. De afgelopen jaren is er veel vernieuwd in de wijk. Zo is onder andere het Ewoud & Elisabeth Gasthuis uitgebreid en aangepast en zijn er meerdere woningen gebouwd. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de vervanging van de voormalige portiekwoningen aan de Steenstraat. “Tegenwoordig moet het rioolwater van het regenwater gescheiden worden. Bovendien moeten we voorbereid zijn op veel meer korte maar hevige regenbuien. Daarom wordt voor de afvoer van het water in de wijk en de singel rondom de binnenstad deze watergang gegraven, die weer een verbinding krijgt met het buitengebied,” legt Burger uit.

Aan het begin van de ochtend kwamen van alle kanten de kinderen aan met een schep en emmertje. “Ze vonden het geweldig, want je krijgt niet elke dag de kans om in een dergelijke enorme zandbak te spelen. En wat natuurlijk ook belangrijk is. We hebben op deze manier een start gemaakt met de aanleg van een mooi, groen en waterrijk gebied midden in de wijk,“ vertelt Burger.

Na het werk van de kinderen, stond hen ook nog een verrassing te wachten. Ze werden allemaal getrakteerd op een heerlijk ijsje. Terwijl zij hun ijsjes aten namen de professionals het werk van de kinderen over en gingen de kinderen weer terug naar de diverse kinderdagverblijven en scholen.

Hier is een filmpje van RTV Utrecht te zien over het gebeuren.

Reactie toevoegen

U bent hier