h

Veel Wijkenaren tegen bezuinigingsplannen verzorgingshuizen

4 mei 2014

Veel Wijkenaren tegen bezuinigingsplannen verzorgingshuizen

Wijk bij Duurstede - Afgelopen zaterdag begon de SP in de binnenstad met de actie 'Verplicht verhuizen? Ik dacht het niet'. Het kabinet Rutte II heeft bezuinigsplannen, waardoor 800 van de 1300 verzorgingshuizen zouden moeten sluiten. Daardoor moeten duizenden ouderen in verzorgingshuizen gedwongen verhuizen. “Ruim honderd Wijkenaren hebben inmiddels hun handtekening gezet op de kaarten die worden aangeboden aan de ministers die verantwoordelijk zijn voor dit beleid,” aldus SP-raadslid Hans Pouw.

De handtekeningenactie wordt door de socialisten in het hele land gevoerd. “We zien de gevolgen overal. Ook in Wijk bij Duurstede heeft deze bezuinigingsdrift ernstige gevolgen. Er is leegstand in het gasthuis en tegelijkertijd is er een wachtlijst. Alleen mensen met de zwaarste indicatie mogen nog naar het Ewoud & Elisabeth Gasthuis, tenzij zij het zelf kunnen betalen. Ouderen worden door het kabinetsbeleid gedwongen langer thuis te blijven wonen, maar dat is weer moeilijk vanwege de forse bezuinigingen op de thuiszorg. Wij laten onze ouderen niet in de kou staan. Daarom deze actie,” laat een bezorgde Pouw weten.

Op zaterdag 10 mei staan de socialisten vanaf 11.00 uur bij winkelcentrum De Horden. Zaterdag 17 mei wordt de kaartenactie gehouden in winkelcentrum De Heul. Digitaal meedoen aan de actie kan via hier.

Reactie toevoegen

U bent hier