h

SP wil aan de slag met lokale ondernemers

12 maart 2014

SP wil aan de slag met lokale ondernemers

Wijk bij Duurstede - “Samen met ondernemers kunnen we wat van onze gemeente maken. Dat mag je na de bijeenkomst van afgelopen maandag wel concluderen. We hadden graag nog meer ondernemers over de vloer gehad, maar we hebben goede dingen besproken. Genoeg om mee aan de gang te gaan,” vertelt SP-fractievoorzitter en lijsttrekker Jeroen Brouwer. Er waren zo’n 25 mensen aanwezig en zijn conclusie is dat dit soort avonden vaker moeten worden gehouden.

Met Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen zoemden ondernemers en SP-ers in op de crisis en hoe daarmee om te gaan. “Hoewel de crisis ons allemaal raakt, is er een enorme energie om aan de slag te gaan”, stelt Brouwer vast. “Lokale ondernemers vinden het daarbij vreemd dat woningstichtingen en de gemeente veel werk gunnen, zonder dat zij een kans krijgen om mee te doen. Ze zeggen niet dat ze het werk moeten hebben, maar willen meedingen. Dat is een speerpunt voor de komende onderhandelingen.”

Door lokale kennis al bij de ontwikkelingsfase in te zetten, ontstaan er meer mogelijkheden. “We hebben het gezien bij de zonnepanelen voor het gemeentehuis. Toen de gemeente het besluit moest nemen, bleek de lokale aanbieding de beste te zijn. Dat is een voorbeeld voor de bouw van de Brede school of de plannen in De Heul.”

Volgens Brouwer telt de gemeente veel ondernemers die een uniek product aanbieden en tegelijkertijd iets voor de gemeenschap willen betekenen, bijvoorbeeld door mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een perspectief te bieden. “Dat wordt door hen benadrukt. Zo kun je in het belang van de samenleving investeren.”

De ondernemers zitten met de socialisten op één lijn door te zeggen dat de gemeente een coördinerende rol moet vervullen op het gebied van werkgelegenheid. De SP ziet genoeg mogelijkheden om samen uit de crisis te komen. “Het is duidelijk dat onze ondernemers meer overleg willen, onderling, maar ook met de politiek. Dat moet niet leiden tot eindeloze gesprekken. Maar het is goed om vaker bijeen te komen. Ook met jonge ondernemers. Zij hebben veel ideeën. Daar gaan we vast een datum voor prikken,” eindigt Brouwer.

Reactie toevoegen

U bent hier