h

SP-avond over versterken lokale economie

2 maart 2014

SP-avond over versterken lokale economie

Wijk bij Duurstede – De SP houdt op maandag 10 maart om 19.30 uur in theater Calypso, een bijeenkomst onder het motto ‘Werk met werk maken’. “De middenstand en veel bedrijven hebben het moeilijk en de werkloosheid neemt fors toe. Hoe kunnen we de binnenstad en de lokale economie versterken? En hoe bieden we mensen zonder werk een perspectief? Dat zijn de vragen waarover we met vertegenwoordigers van bedrijven en instellingen in gesprek willen gaan,” vertelt SP-fractievoorzitter Jeroen Brouwer. De avond zal de lokale SP versterking krijgen van Sharon Gesthuizen, Tweede Kamerlid.

Volgens Brouwer zijn er twee kwesties die de komende tijd alle aandacht vragen van de lokale politiek. “Dat zijn de ontwikkelingen in de zorg en de werkgelegenheid. Met name dat laatste thema moet wat ons betreft veel hoger op de agenda staan de komende raadsperiode,” legt hij uit, “Als SP hebben we eerder in de raad het voorstel gedaan genomen om nieuwe initiatieven te steunen om de binnenstad te versterken en daarvoor is geld beschikbaar gesteld.”

De SP hoort op deze avond graag van ondernemers uit de binnenstad, de buurtcentra De Heul en De Horden en uit Cothen en Langbroek hoe we de krachten kunnen bundelen. “Er liggen belangrijke vragen waar we samen, ondernemers en de lokale politiek naar moeten kijken. Hoe gaan we ruimte bieden aan nieuwe initiatieven? En dat geldt ook voor onze bedrijven op het industrieterrein en in het buitengebied onze agrariërs”, vertelt hij in het kort.

Een ander belangrijk gespreksonderwerp is de inzet van lokale bedrijven, bij met name de bouwwerkzaamheden, in de gemeente. De Europese regels bieden mogelijkheden. Het SP-Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen geeft daarover informatie. “Verder zal zij aangeven hoe de partij aankijkt tegen het versterken van het midden- en kleinbedrijf. Het gaat ook hier om de vraag hoe de lokale economie het beste kan worden versterkt en we de werkloosheid kunnen aanpakken. We nodigen vertegenwoordigers van lokale organisaties en bedrijven uit om daarover te vertellen. Het gaat nu vooral om het gesprek tussen en met de diverse partijen om daarmee de komende jaren samen aan de slag te gaan,” aldus de fractievoorzitter en lijsttrekker van de SP.

De bijeenkomst wordt op maandagavond 10 maart gehouden in het Calypsotheater op de Markt en begint om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur is de zaal open. Iedereen is welkom.

Reactie toevoegen

U bent hier