h

Coalitiebesprekingen van start

23 maart 2014

Coalitiebesprekingen van start

Wijk bij Duurstede - Nu de verkiezingsuitslag bekend is, wordt het tijd verder te kijken naar hoe het nieuwe dagelijks bestuur (college) van de gemeente eruit moet komen te zien. De SP zet hier, als grootste partij, de eerste stappen. “Wij hebben alle partijen uitgenodigd om te horen wat zij van de uitslag vinden en wat zij als de meest logische combinatie zien voor een nieuw te vormen college,” zegt SP-afdelingsvoorzitter Frans van der Tol. Hij vervult namens zijn partij de rol van ‘informateur’. Voor de SP zullen ook Jan Burger en Jeroen Brouwer aanschuiven bij deze gesprekken.

Komende week (op maandag- en woensdagavond) zullen deze gesprekken plaatsvinden, waarna de SP een voorstel doet met welke partijen de coalitieonderhandelingen worden gestart.

Deze onderhandelingen zullen openbaar zijn. "In het openbaar afspraken maken over het nieuwe coalitieprogramma is ons tot nu toe goed bevallen. Deze onderhandelingen kunnen waarschijnlijk starten in de week na de informatieronde. We zoeken hiervoor nog een onafhankelijk voorzitter c.q. formateur. Hierover zullen de partijen die de onderhandelingen gaan voeren, eveneens een uitspraak moeten doen. Over de invulling van het verdere traject en tijdens de formatie zullen we zoveel mogelijk informatie geven," aldus Frans van der Tol.

 

Reactie toevoegen

U bent hier