h

SP start met ledenavond campagne

15 februari 2014

SP start met ledenavond campagne

Wijk bij Duurstede – “Een prima avond. Jammer dat het weer niet meewerkte, maar er waren toch enkele tientallen enthousiaste leden aanwezig,” omschrijft afdelingsvoorzitter Frans van der Tol de start van de verkiezingscampagne van de SP. Tijdens de avond werden filmpjes getoond over de activiteiten van de partij in de afgelopen jaren, interviews gehouden, er was livemuziek en zelfs een stukje cabaret.

De eerste negen kandidaten werden nog maar eens in opperbeste stemming op de foto gezet.

Het onverwachte cabaretoptreden werd verzorgd door raadslid Hans Pouw en Henriette Sanders, als dame ‘van stand’ en ‘boerenjongen’. Met citaten van lokale politici, de wijze waarop je inspraak anders kunt regelen en een leuk lied kregen ze al snel de zaal mee.

Wil Schmal verzorgde een muzikaal optreden. Tussendoor waren er interviews met de raadsleden Hans Pouw, Jan Oechies, lijsttrekker Jeroen Brouwer en wethouder Jan Burger. Alle 27 kandidaten werden met een filmpje getoond en er was een filmpje waarop te zien was waar de SP zich de afgelopen jaren allemaal mee bezig heeft gehouden in Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede.

Tenslotte was er nog de kraam met het verkiezingsmateriaal dat de komende weken verspreid wordt. Naast de tomatensponsjes en de verkiezingsfolder, zijn er folders speciaal voor Cothen en Langbroek. Daarin vertellen inwoners van beide dorpen waarom ze SP stemmen of kandidaat zijn voor de partij.  En er is het ‘Waiks Tomatenbord’, een variant op het oeroude ganzenborden. “Gewoon een leuke manier om met een spel te laten zien wat er in onze gemeente allemaal aan de orde is,” legt Frans van der Tol uit.

“De komende weken zijn we op veel plekken aanwezig. En we gaan op zaterdagen de wijken in. Ook zijn er leden die in hun eigen omgeving folders verspreiden. Het is belangrijk dat onze inwoners horen en zien wat we als SP de afgelopen jaren gedaan hebben en waar we de komende tijd mee aan de slag willen om samen uit de crisis te komen. Het is nu de oogsttijd van al die jaren hard werken,” besluit Van der Tol.

Reactie toevoegen

U bent hier