h

Nieuwe ruimte voor binnensporters

27 februari 2014

Nieuwe ruimte voor binnensporters

Wijk bij Duurstede - De raadsvergadering van afgelopen dinsdag werd druk bezocht. De tribunes zaten overvol. “Het ging ook ergens over. De aanleg van een nieuwe sporthal waar verenigingen al jaren op wachten en een aantal bouwplannen, waartegen veel bezwaren zijn,” vertelt SP-fractievoorzitter Jeroen Brouwer. Die ruimtelijke plannen betroffen Nieuw Domensteyn in Langbroek, de uitbreiding van de Jumbo en Welkoop op Rijnvallei en een bouwplan voor de Oeverstraat.

Voordat de plannen voor de nieuwe sporthal ter goedkeuring voorlagen was er heel wat water door de Lek gegaan. “Ja, ik weet nog dat de verenigingen zich organiseerden om de sporthallen een beetje op niveau te krijgen. Dat is meer dan tien jaar geleden. Omdat ook het contract met de eigenaar van de Hordenhal afliep, moesten er plannen komen voor een nieuwe hal. Eindelijk krijgen al die sporters en vrijwilligers waar ze al jaren om vragen: goede sportfaciliteiten,” aldus Brouwer.

In de tussenliggende jaren zijn er voorstellen gemaakt, die weer gewijzigd werden omdat er flink bezuinigd moest worden. Dat de goedkeuring voor de plannen voor de sport- en turnhal nu geen probleem vormden, was voor de vergadering al duidelijk.  “Heel leuk was het dat er verschillende sportdemonstraties werden gegeven door de toekomstige gebruikers van de hallen. Zoals van turnvereniging Levitas en korfbalclub Viking.  De vele vrijwilligers, van de verenigingen en Stichting Wijksport, verdienen een dikke pluim.”, laat Brouwer weten.

Volgens de SP-er is ook de gemeente winnaar, omdat de investering voor eenzelfde bedrag op de begroting komt als dat er nu aan de gehuurde sporthal uitgegeven wordt. “En dat de hoofdaannemer bouwt met hulp van lokale onderaannemers, ruimte maakt voor lokale stagiaires en mensen die aan een baan geholpen moeten worden is eveneens prachtig. Zo profiteren ook ondernemers van de investering,” eindigt Brouwer.

 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier