h

Jeroen Brouwer lijsttrekker SP

4 december 2013

Jeroen Brouwer lijsttrekker SP

Wijk bij Duurstede - De leden van de SP hebben Jeroen Brouwer voor de derde keer als lijsttrekker aangewezen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij vormt met de zittende raadsleden, Jan Oechies en Hans Pouw, en wethouder Jan Burger, nummer twee op de lijst, de top van de kandidatenlijst. Jet Bolhuis en Max van der Ham (op vijf en zes) zijn de eerste nieuwe leden die klaar staan om mee te doen met het raadswerk. “Er staat een hecht, ervaren team dat samen met de nieuwe mensen de inwoners weer goed van dienst zal zijn. Met bijna dertig mensen op de lijst en al die andere actieve leden gaat dat zeker lukken,” aldus Brouwer.

Vlnr de kandidaten Max van der Ham, Jan Oechies, Hans Pouw, Jan Burger, Jet Bolhuis en lijsttrekker jeroen Brouwer.

Naast de lijst stelden de leden ook het programma vast, onder de titel ‘Samen uit de Crisis’. “Het gaat om een samenhangend verhaal om de problemen aan te pakken, met een aantal speerpunten. Heel belangrijk is de inzet voor meer werkgelegenheid en tegen de oprukkende armoede. Daarbij willen we kijken hoe we lokale ondernemers en organisaties kunnen ondersteunen en de bouwmarkt blijven stimuleren. In de woningbouw vragen vooral starters, ouderen en kleine huishoudens met een beperkt inkomen onze aandacht. Maar ook praktische zaken als hoe we bijvoorbeeld meer stageplekken voor VMBO-ers en MBO-ers kunnen creëren. En om de stad als koopcentrum en als toeristische trekpleister te promoten moeten we echt samenwerken met de verschillende belangenorganisaties. Daar valt nog veel te winnen,” legt de huidige fractievoorzitter en lijsttrekker van de socialisten uit.

Een andere belangrijke kwestie voor de SP is zorg en welzijn, een zaak waar de partij zich al jaren sterk voor maakt. “Er staan grote veranderingen te wachten op het gebied van de zorg. Dat geldt voor zowel de jeugd, als mensen met een beperking en ouderen. Ook al weten we nog steeds niet exact welke bezuinigingen Den Haag ons oplegt, het gaat om heel veel geld. Dus is het alle hens aan dek om dat te regelen. Het gaat om voorzieningen voor kwetsbare mensen. We zullen ons als SP sterk blijven maken voor zowel betaalbare als goede voorzieningen. En daarbij zijn fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden voor werkers in de zorg eveneens van groot belang,” vertelt Jeroen Brouwer

De ‘rode draad’ in het programma is dat de socialisten samen aan de slag willen met de inwoners en de diverse organisaties. “Natuurlijk is dat door alle bezuinigingen noodgedwongen. Maar we moeten als lokale overheid ook luisteren. Kijken waar de grenzen liggen, ondersteuning bieden aan goede initiatieven en opkomen voor elkaar. Wij zien dit als een kans om Cothen, Langbroek en Wijk bloeiend en mooi te houden, met goede voorzieningen en een plek voor iedereen,” eindigt Brouwer.

Reactie toevoegen

U bent hier