h

SP wil meer informatie over verkoop Feuniksgebouw

3 november 2013

SP wil meer informatie over verkoop Feuniksgebouw

De raadsfractie van de SP wil dat het college het dossier over de verkoop van het Feuniksgebouw ter inzage legt. Tevens verzoekt zij de agendacommissie om dit punt te agenderen voor overleg in de raad. “We hebben nog een aantal vragen. Tot nog toe zijn we te weinig over het dossier op de hoogte gesteld en we worden door organisaties benaderd. Daarbij willen we onze toezichthoudende rol goed kunnen invullen,” zegt fractievoorzitter Jeroen Brouwer.

De SP-fractie heeft onlangs vragen gesteld over de verkoop van het Feuniksgebouw. Ook heeft zij het bijbehorende taxatierapport gelezen. “De antwoorden van het college op onze vragen geven onvoldoende aan tegen welk bedrag het gebouw nu verkocht is en met welke anti-speculatieregels. “Ook is niet helder wat nu de huurprijs is die verenigingen in de toekomst gaan betalen. Wij hebben dus simpelweg na de antwoorden op onze vragen, een aantal aanvullende vragen,” vertelt Brouwer.

Hij laat weten dat de SP begrijpt dat de het college bevoegd is om een eventuele verkoop te regelen. Maar toch leeft bij de socialisten de behoefte om hier goed over geïnformeerd te worden. “In het kader van de controlerende taak van de raad willen we nog het een en ander weten. Wat zijn bijvoorbeeld de effecten voor onze begroting, hoe staan de participanten nu in het dossier. Wij wensen goed op de hoogte te worden gesteld van een en ander en hebben dus gevraagd om een voorbespreking hierover” geeft de fractievoorzitter tenslotte aan.

Reactie toevoegen

U bent hier