h

Veel reacties over zwemmen in Kromme Rijn bij WenSPut

20 juli 2013

Veel reacties over zwemmen in Kromme Rijn bij WenSPut

WIJK BIJ DUURSTEDE - “We gaan er van uit dat het zwemmen bij het stadsstrand aan de Kromme Rijn bij de Prins Hendrikweg gewoon wordt toegestaan. Zeker tijdens deze hete zomerdagen. Bij de ‘WenSPut’ op de Hordendag werden we daar veelvuldig op aangesproken,” laat afdelingsvoorzitter Frans van der Tol van de SP weten. De partij heeft hierover inmiddels vragen gesteld aan het college, net als over het betaald parkeren op De Gravenbol.

De SP stond de afgelopen periode meerder malen met haar ‘WenSPut’ op straat om te inventariseren wat de inwoners als probleem ervaren of welke belangrijke wensen er leven. “Vooral zaterdag tijdens de Hordendagwas sprake vanveelvuldig terugkerende punten. Allereerst is er ongenoegen van mensen die op De Gravenbol moeten betalen om hun hond uit te laten. We vinden als partij dat er eigenlijk in de raad gesproken moet worden over deze kwestie. We zijn voor het in eigen beheer houden van het gebied. Dat kan uitstekend met WijknogLeuker. Dat zo’n organisatie dat doet is mooi. Maar over een aantal zaken moeten wel goede en duidelijke afspraken worden gemaakt,” aldus de afdelingsvoorzitter.

Meerdere reacties kwamen er over een mogelijk zwemverbod in de Kromme Rijn bij de pas aangelegde ‘dode arm’ bij de Prins Hendrikweg. Van der Tol; “Met deze warmte is dat een prima plek om met kleine kinderen te verblijven. Mensen spreken er schande van dat er een zwemverbod is aangekondigd. Echte overlast tegengaan bij bijvoorbeeld het neerzetten van fietsen enoverlast in de avonduren is prima. Maar dit gaatte ver. Onze fractievoorzitter en wethouder waren op de Hordendag aanwezig en zij gaan hiermee aan de slag.”

Andere veelvuldig terugkerende punten zijn volgens de SP-er het onderhoud van groen en de realisatie van een mogelijke megagrote Jumbo op Rijnvallei. “Men vraagt zich bij dat laatste af of onze gemeente wel geschikt is voor zo’n grote supermarkt aan de rand van de stad. Er zijn veel zorgen voor het behoud van de kleinere winkels. Of het nu om winkels in de buurtcentra gaat of in de binnenstad. Deze kwestie komt nog in de gemeenteraad aan de orde en het college is op dit moment in gesprek met de verschillende partijen. Maar dan is het goed om te weten hoe de inwoners daarover denken! Zelfs al is dat in de Horden”, eindigt Van der Tol.

U bent hier