h

Eerste Wijkse Energie Café

2 juli 2013

Eerste Wijkse Energie Café

Wijk bij Duurstede - Op woensdagavond, 3 juli, is iedereen welkom bij het eerste Wijkse Energie Café. Deze avond wordt georganiseerd door de EigenWijkse Energie Coöperatie. Sinds de officiële oprichting in januari 2013 worden de plannen steeds concreter en is samenwerking gevonden met verschillende Wijkse organisaties en bedrijven. “Maar duurzame energie opwekken kan de coöperatie niet alleen. Daar is iedereen bij nodig,” aldus bestuurslid en actief SP-lid Henriëtte Sanders.

“Wij willen duurzame energie lokaal opwekken of stimuleren dat mensen het zelf doen”, aldus voorzitter Henk Muis. “Waarom iets van ver halen, als we het dichtbij kunnen organiseren. Energie hebben we iedere dag nodig. En kolen, olie en gas worden iedere dag duurder, terwijl energie uit duurzame bronnen steeds goedkoper wordt. En trouwens ook veel schoner is. Daarom zeggen wij: Energie van, voor en door ons zelf.”

Inmiddels zijn al tientallen Wijkenaren lid geworden van de coöperatie en verschillende organisaties en bedrijven, zoals Volksbelang en het Revius Lyceum, maken samen met de coöperatie plannen om energie duurzaam op te wekken.

“Uitwisseling van ideeën, samenwerken in Wijk en straks concreet gaan uitvoeren, dat is het doel van de avond”, vult Henriëtte Sanders aan. “We hebben een mooi programma met boeiende sprekers uit Wijk en landelijk, zoals Ruud de Bruijne van e-Decentraal. Verder is er voldoende ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen”, vervolgt zij. Ook zal het kersverse logo onthuld worden.

Aanmelden voor de avond is niet nodig. De bijenkomst vindt plaats in het muziektheater aan de Rijnstraat De aanvang is om 20.00 uur; vanaf 19.30 uur is de zaal open. Op de website, www.eigenwijkseenergiecooperatie.nl , vindt men meer informatie. Ook hoe men zich aan kan sluiten.

U bent hier