h

Thuiszorgmedewerkers strijden door tegen bezuinigingen

12 mei 2013

Thuiszorgmedewerkers strijden door tegen bezuinigingen

Actie Thuiszorg
Wijk bij Duurstede - Onlangs is een zorgakkoord gesloten tussen de regering, enkele vakorganisaties en de werkgevers in de zorg. Zonder deelname overigens van de grootste vakbond, de Abvakabo FNV. “Hoewel het akkoord de bezuinigingen op de huishoudelijke hulp vermindert, zet het nog steeds een dikke streep door een groot deel van het werk dat de thuiszorg doet. Daarom gaan we door met onze strijd. Ook in Wijk bij Duurstede,” vertelt Jet Bolhuis van het lokale actiecomité.

Thuiszorgmedewerkers verzetten zich tegen de bezuinigingen die alleen al in Wijk bij Duurstede tientallen huishoudelijk medewerkers hun baan kan kosten en zorgvragers in de kou laat staan. Jet Bolhuis, thuiszorgmedewerker van de Rode Loper vertelt: “Dat willen wij niet laten gebeuren en daarom hebben we ons verenigd in een actiecomité. Bijna 140.000 Nederlanders hebben hun handtekening gezet tegen de afbraak van de thuiszorg. Maar liefst 1.200 handtekeningen zijn er in Wijk bij Duurstede opgehaald. En meer dan 6.000 mensen hebben op 6 april jongstleden gedemonstreerd in Den Haag. Ook heeft de gemeenteraad hier een motie aangenomen die aangeeft dat de bezuinigingen op de thuiszorg volstrekt ongewenst zijn”.

De acties tegen de afbraakplannen hebben geholpen, maar nog niet voldoende. Daarom gaat het comité door met het organiseren van het verzet tegen deze plannen. Mirjam van Echteld (van Quarijn) en Janet van Tongeren (van Careyn) vullen aan: “Op 22 mei houden we een thuiszorgavond in het muziektheater en op zaterdag 8 juni 2013 staat opnieuw een grote demonstratie gepland. Dit keer in Amsterdam. Wij staan daar helemaal achter. Noteer deze dagen daarom in de agenda en geef het door!” De Wijkse troubadour, Boudewijn Hansen, zal tijdens de lokale bijeenkomst een optreden verzorgen over de bezuinigingen op de thuiszorg.

Maakt u zich net als het comité zorgen over de toekomst van de huishoudelijke zorg, uw werk of de continuïteit van uw hulp? Of bent u nu al de dupe van bezuinigingsmaatregelen?

Dan bent u welkom op woensdag 22 mei aanstaande bij de thuiszorgavond in het muziektheater aan de Rijnstraat. Aanvang: 20.00 uur. U kunt ook mee op zaterdag 8 juni aanstaande naar de demonstratie in Amsterdam. Zie de link: http://www.abvakabofnv.nl/nieuws/nieuws/521931-thuiszorg-8-juni-amsterdam/

U bent hier