h

Catch-Up Rockpodium viert jubileum

11 november 2012

Catch-Up Rockpodium viert jubileum

De tiende editie van Catch-Up Rockpodium had een gevarieerd programma. De avond begon rustig met Stefan Alexander en Crimson & the Thief, gevolgd door de nederrock van Kaggel. Daarna was het tijd voor de ruigere acts Consilium en de Ramptoeristen. “Iedereen had het weer behoorlijk naar hun zin. De bands hadden allemaal geslaagde optredens en het publiek was zeer enthousiast”, aldus Gert de Heus, organisator namens SP Wijk bij Duurstede. Ook Zaaleigenaar Ton van Ginkel was zeer te spreken over het evenement: “De samenwerking is altijd erg goed. Catchup is ook altijd erg gezellig.”

Crimson and the Thief primeur optreden bij Catch-Up

Ruim vijf jaar geleden begon Catch-Up met als doel beginnende bands een podium te bieden. “Iedere keer krijg ik veel verzoeken van bands om te mogen spelen. Wij voorzien dus duidelijk in een behoefte. Bovendien trekkken we ondertussen een vaste groep bezoekers”, aldus De Heus.

Gastspreker Mathijs ten Broeke, bestuurslid van Rood, de jongerenafdeling van de SP vindt Catch-Up een mooi concept: “Veel andere poppodia worden in hun voortbestaan bedreigd door bezuinigingen op cultuur. Ik zie wel mogelijkheden voor bijvoorbeeld Catch-Up Zutphen of Catch-Up Den Bosch.”

Elton Wollenberg interviewt Matthijs ten Broeke en Gert de Heus

U bent hier