h

Wethouder Jan Burger spreekt in Den Haag

10 maart 2012

Wethouder Jan Burger spreekt in Den Haag

Wijk bij Duurstede/Den Haag - In de Eerste Kamer in Den Haag werden afgelopen week de wetten van de SP-kamerleden Leijten/Kant besproken. Bij de gebouwen van de Tweede en Eerste Kamer kwamen enkele honderden thuiszorgmedewerkers bijeen. Die manifestatie werd georganiseerd door ‘Zorg Geen Markt’ en AbvaKabo/FNV. Wethouder Jan Burger was uitgenodigd om aan te geven hoe in Wijk bij Duurstede met de thuiszorg wordt omgegaan. “Fatsoenlijke zorg begint met fatsoenlijke tarieven”, was de kern van zijn verhaal.
Jan Burger spreekt in Den Haag

In veel gemeenten worden medewerkers gedwongen om bij een nieuwe aanbesteding voor een andere organisatie te gaan werken tegen een lager loon. Ook stoppen steeds meer instellingen met het aanbieden van de werkzaamheden en moeten medewerkers noodgedwongen hun baan opzeggen.

Wanneer de initaitiefwetten worden aangenomen hoeft er in de thuiszorg niet meer aanbesteed te worden. Bovendien komen er vaste basistarieven en mag het geld voor thuiszorg alleen daaraan uitgegeven worden. Of dat gaat geuren wordt op 20 maart duidelijk. Dan stemt de Eerste Kamer over de wetsvoorstellen.

U bent hier