h

Lokaal RSD-loket slaat aan

19 maart 2012

Lokaal RSD-loket slaat aan

Wijk bij Duurstede - De lokale activiteiten van de Regionale Sociale Dienst (RSD) hebben steeds meer resultaat. Dat geldt niet alleen voor de projecten om mensen aan werk of ervaringsplaatsen te helpen. Ook voor andere hulpvragen wordt steeds meer gebruik gemaakt van het RSD-loket in het oude postkantoor. Bijvoorbeeld van de spreekuren die gedurende een dag in de week in Wijk bij Duurstede worden gehouden. Zo blijkt uit het jaarverslag 2011 dat er door het lokale RSD-loket maar liefst 230 hulpvragen werden afgehandeld.

Ook blijkt de samenwerking met andere hulpverleners, bijvoorbeeld vanuit het signaleringsnetwerk, het Wmo-loket of andere hulpverleners erg goed te zijn. Het jaarverslag is onlangs naar de gemeenteraad gestuurd. De resultaten betekenen bovendien dat het gemeentebestuur bij de RSD aandringt op voortzetting van de lokale dienstverlening. "Dat is prachtig", laat voormalig raadslid Gert de Heus weten. Hij was een van de mensen die vanuit de SP steeds heeft aangedrongen op het terughalen van activiteiten van de Sociale Dienst naar Wijk bij Duurstede.

"Een regionale Sociale Dienst in Zeist is prima, maar voor veel klanten is die afstand gewoon te ver. Bovendien kan je vanuit Zeist niet aan de slag met andere zorgverleners hier in Wijk. Dat was de reden om het in ons partijprogramma op te nemen en vervolgens heeft onze wethouder zich de afgelopen jaren hier behoorlijk voor ingezet", aldus De Heus. Hij is op dit moment actief in de SP-Hulpdienst en verwijst ook zelf regelmatig mensen door naar het lokale spreekuur.

Gert de Heus verwacht dat de komende tijd de activiteiten van de RSD zich lokaal verder zullen uitbreiden. "Met de nieuwe wet Werken naar Vermogen zal er vooral worden ingezet op een goede samenwerking met het lokale bedrijfsleven. Om meer mensen naar werk toe te leiden. Ook dat betekent dat medewerkers van de sociale dienst hier vanuit Wijk bij Duurstede hun activiteiten zullen ontplooien. En dat vinden we dus prima", besluit De Heus.

U bent hier