h

SP in gesprek met inwoners over bezuinigingen

12 oktober 2011

SP in gesprek met inwoners over bezuinigingen

Wijk bij Duurstede - “Veel mensen snappen dat er bezuinigd moet worden, maar ze willen er serieus bij betrokken worden. En forse bezuinigingen bij de VVV, de muziekverenigingen en muziekschool worden afgewezen. Daar gaan we dus mee aan de slag,” laat SP-raadslid Hans Pouw weten. Samen met wethouder Jan Burger en andere SP-ers voerde hij afgelopen zaterdag op de Markt gesprekken met de inwoners. Aankomende zaterdag is de SP-kraam overigens tussen 11.00 en 15.00 uur te vinden in winkelcentrum De Heul.

Het kleine tafeltje was goed gevuld met informatiemateriaal, invulformulieren en werkhandschoenen met daaraan een kaartje, waarop mensen een boodschap konden achterlaten voor onze premier Mark Rutte. Af en toe moest er een paraplu worden uitgeklapt om de spullen droog te houden.

“Er viel een flinke stortbui. Maar daar was ook wel weer overheen te komen. Het allerbelangrijkste is dat we veel mensen gesproken hebben over de bezuinigingen. Sommigen kwamen speciaal voor ons naar de Markt. Heel veel onderwerpen zijn aan de orde geweest. Mij valt op dat mensen hier best bereid zijn om zaken zelf ter hand te nemen, bijvoorbeeld bij het onderhoud, allerlei evenementen of bij speelgelegenheden. Het behoud van goede zorgvoorzieningen vindt men belangrijk en ook de openbare verlichting, waar nogal eens wat aan mankeert. Veel vraagtekens worden gezet bij eventuele bezuinigingen op de VVV en bij de muziekactiviteiten,” vat SP-raadslid Hans Pouw de reacties samen.

De Socialistische Partij is de komende weken iedere zaterdag te vinden in een wijk of in de kleine kernen om het gesprek te voeren over de bezuinigingen. Mensen kunnen ook reageren op de webside van de partij: wijkbijduurstede.sp.nl.

Op woensdagavond 2 november aanstaande organiseert de SP een openbare bijeenkomst rond hetzelfde thema in het muziektheater aan de Rijnstraat.

U bent hier